Κορωνοϊός: Εννέα νέα διαγνωστικά εργαστήρια στη Μόσχα

22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό αρχείου

Πέντε διαγνωστικά εργαστήρια θα αρχίσουν από σήμερα να κάνουν τεστ κορονοϊού, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας θα λειτουργήσουν άλλα τέσσερα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο δήμαρχος της Μόσχας ευχαρίστησε τους εργαζομένους σε όλα τα εργαστήρια, οι οποίοι, όπως είπε, τις τελευταίες εβδομάδες εργάζονται επί εικοσιτετράωρου βάσεως δίνοντας όλες τις δυνάμεις τους και εις βάρος ης υγείας τους. Επειδή όμως τα εργαστήρια αυτά δεν επαρκούν για μια τόσο μεγάλη πόλη όπως είναι η Μόσχα, συνέχισε ο Σομπιάνιν, «στη διάρκεια μιας εβδομάδας, αρχίζοντας από σήμερα, ανοίγουμε δέκα διαγνωστικά εργαστήρια μεγάλης δυναμικότητας, τα οποία έως τα τέλη της εβδομάδας θα μπορούν να κάνουν 10.000 τεστ».

Ο Σομπιάνιν είπε ότι μετά το άνοιγμα των διαγνωστικών εργαστηρίων οι δυνατότητες για έρευνες και τεστ θα αυξηθούν κατά 2,5 φορές και προσέθεσε ότι αυτή την στιγμή διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων στην προσπάθεια αντιμετώπισης του νέου κοορονοϊού.

Ο αρμόδιος της Διεύθυνσης Υγείας του Δήμου της Μόσχας Αλεξάντρ Τσίμπιν δήλωσε ότι τα εννέα διαγνωστικά εργαστήρια θα στελεχώσουν 250 ειδικοί.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr