Φαίνεται τελικά πως η kolotouba δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά διέπει την Αριστερά. Τουλάχιστον αυτό έδειξε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πιο συγκεκριμένα και σε αντίθεση με τα όσα είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter την ημέρα που η SnP έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σήμερα στο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής:

«Επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ο Υπουργός. Ευπρόσδεκτη, είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα για τη χώρα. Αλλά η ίδια ανάλυση της Standard and Poor’s έλεγε για το πόσο ευάλωτη και μη εξωστρεφής είναι η χώρα.

Για το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Και ναι, για το τεράστιο μαξιλάρι που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή. Το οποίο είναι ο λόγος που έχουμε τη επενδυτική βαθμίδα. Και τώρα η ερώτηση είναι πως το αξιοποιούμε για να μπορούμε να έχουμε κοινωνική βαθμίδα για όλους τους Έλληνες».

Το μαξιλάρι του Τσακαλώτου

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε πως η επενδυτική βαθμίδα, αυτό το «μεγάλο κατόρθωμα» όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο μαξιλάρι των 37 δισ. το οποίο ο ίδιος είχε κριτικάρει για να «πικάρει» τον Τσακαλώτο.