Κωδικός “Μύκονος”: Πώς η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να σταματήσει τα ξέφρενα κορωνοπάρτι

by news

Επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Μύκονος»  στήνει η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να περιορίσει τα κορωνοπάρτι και τις βλαβερές συνέπειες που εγκυμονούν για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς είναι υγειονομικές βόμβες με τους όρους που γίνονται.

Όπως αποκάλυψε χθες ο ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σπυρόπουλος, τον εν λόγω σχέδιο αφορά την αντιμετώπιση των κορωνοπάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και περιλαμβάνει:

– 10μελείς ομάδες κρούσης για κορωνοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
– Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
– Drones περιπολιών
– Κέντρο επιχειρήσεων
– Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών

Πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες βρίσκονται στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Επίσης, στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones θα επιβλέπουν τα κορωνοπάρτι, σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.  Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα