Δύο πολύ σημαντικές υποχρεώσεις περιλαμβάνει η αυριανή ατζέντα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας πως όντως σηκώνονται ψηλά τα μανίκια και ξεκινά η σκληρή δουλειά, χωρίς να χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος για την επίτευξη των στόχων που είχε ανακοινώσει προεκλογικά.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει το πρωί στις 11:00 στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, το απόγευμα στις 17:00 θα ακολουθήσει επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία είχε αντικείμενο το μεταναστευτικό. Η θεματολογία δεν πρέπει να εκπλήσσει καθώς αυτό είναι και ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα γίνεται κατανοητό πως χρειαζόταν να ιεραρχηθεί η συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. 

Συνεπώς, στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός και η υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.

Συγχαρητήρια από τον Μπλίνκεν νωρίτερα 

Παρ' όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως τα συγχαρητήριά του έδωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο κ. Μπλίνκεν σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισαν την ανάγκη να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται πως σε λίγες μέρες, στις αρχές Ιουλίου και ειδικότερα από τις 11 έως τις 12 Ιουλίου ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στο Βίλνιους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί ήδη έχει συμφωνήσει να βρεθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από συγχαρητήριο τηλεφώνημα που πραγματοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος.