Στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε ανακοινωθεί. Πιο συγκεκριμένα, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σε Υπουργείο, ύστερα από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, φτάνοντας στον χώρο του υπουργείο Οικονομικών, χαιρέτησε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που τον ανέμενανστον 6ο όροφο, αλλά και τους οικονομικούς συντάκτες. Ο πρωθυπουργός συζήτησε για λίγο μαζί τους και μάλιστα θυμήθηκε και τους διηγήθηκε και ένα περιστατικό που του είχε συμβεί παλαιότερα σε μία από τις επισκέψεις που πραγματοποιούσε επί τρόικας στον χώρο του υπουργείου, όταν είχε κλειστεί στο ασανσέρ.«Τώρα τα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας όλα αυτά» τους είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Χωρίς οικονομία που αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός είπε:«Χωρίς μια οικονομία η οποία να αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία, και η ανάπτυξη είναι αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία. Έχουμε αποδείξει, εξάλλου, ότι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η συλλογική προκοπή μεταφράζεται και σε ατομική προκοπή».

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι ένα κράτος το οποίο στηρίζεται σε γερά οικονομικά θεμέλια. Και έχουμε αποδείξει ότι αυτή την πολιτική μόνον εμείς μπορούμε να την υπηρετήσουμε».

Στη σύσκεψη που ακολούθησε υπό τον πρωθυπουργό εκτός του ΥΠΟΙΚ Κωστή Χατζηδάκη, συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.