Ενεργός φαίνεται πως θα παραμείνει στην προσφιλή στους νέους εφαρμογή του TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τις εκλογές και την ανάδειξη του κόμματός του σε κυβέρνηση και τον ίδιο σε πρωθυπουργό της Ελλάδας. Μάλλον ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πως το TikTok μπορεί να συμβάλλει στον διάλογο με τη νεολαία, στην ενημέρωσή της και στην ενασχόλησή της με τις πολιτικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, με βίντεο - το οποίο είναι και το πρώτο του ως πρωθυπουργός - που ανήρτησε ο κ. Μητσοτάκης δίνει απαντήσεις σχετικά με τον περιβόητο μπλε φάκελο που παρέδωσε στους υπουργούς κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Με τίτλο «Storytime: Ο μπλε φάκελος» οι χρήστες της εφαρμογής είχαν την ευκαιρία να δουν στην οθόνη τους πλάνα από το Υπουργικό Συμβούλιο και την προετοιμασία του, αλλά και τον Πίνατ να τρέχει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο μπλε φάκελος επιβεβαιώνει τη συνέπεια λόγων και πράξεων 

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται στην κάμερα, αρχίζοντας να εξηγεί τι είναι ο μπλε ο φάκελος: «Μέχρι το 2019 τα πράγματα γίνονταν λίγο διαφορετικά. Όταν κερδίσαμε για πρώτη φορά τις εκλογές όλοι οι νέοι υπουργοί στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο πήραν έναν μπλε φάκελο, σαν και αυτόν, ο οποίος είχε μέσα όλα τα ορόσημα και όλες τις πολιτικές προτεραιότητες για το υπουργείο που αναλαμβάναν». Σε αυτό το σημείο, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως αυτός «είναι ο καλύτερος τρόπος να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει συνέχεια μεταξύ των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και αυτά που θα κάνουν οι υπουργοί από τη στιγμή που θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους». 

Τι περιλαμβάνουν όμως αυτοί οι φάκελοι; Ο πρωθυπουργός δίνει την απάντηση, αναφέροντας 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και «959, ναι, καλά ακούσατε, επιχειρησιακές δράσεις. Αυτά αφορούν όλη την κυβέρνηση». Φυσικά, στον επίλογο του βίντεο πρωταγωνιστεί ο διάσημος σκύλος του πρωθυπουργού, με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει πως «θέλει και ο Πίνατ έναν μπλε φάκελο, γιατί ως γνωστόν είναι κομματόσκυλο, αλλά προς το παρόν θα πάρει μόνο μία λιχουδιά». Bonus πλάνο για το τέλος; Ο Πίνατ να τρέχει ανέμελος στο Μέγαρο Μαξίμου με μία μπάλα στο στόμα.

@kyriakosmitsotakis_ Τι είναι ο μπλε φάκελος; #KyriakosMitsotakis ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis