Την πρωθυπουργία από τον Ιωάννη Σαρμά παρέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ορκωμοσία του. 

Ο κ. Σαρμάς υποδέχτηκε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης - παραλαβής. Οι δύο άνδρες είχαν τον εξής διάλογο: 

Ιωάννης Σαρμάς: Σας εύχομαι, έτσι ακριβώς όπως ορκιστήκατε πριν να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού, να την υπηρετήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης
: Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας ευχαριστώ επίσης, εσάς και το υπουργικό σας συμβούλιο, για τον άρτιο τρόπο με τον οποίο επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε σε αυτό το γραφείο λίγες εβδομάδες, όμως είδατε ότι η ζωή μάς επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μία υπόθεση η οποία δεν σταματά ποτέ.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το γεγονός ότι καταφέραμε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό και -όπως είπατε- να μπορώ, όντας πια εκλεγμένος πρωθυπουργός και απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης της Βουλής, να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο, να συνεχίσω το έργο μου.

Κι εσείς αντιληφθήκατε το βάρος αυτού του χώρου και το βάρος της ευθύνης αυτού του γραφείου και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω το καλύτερο το οποίο μπορώ, όπως ορκίστηκα πριν από λίγο στο σύνταγμα, να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού.

Ιωάννης Σαρμάς
: Βεβαίως, κ. Πρόεδρε. Καλή επιτυχία.

Κυριάκος Μητσοτάκης
: Σας ευχαριστώ.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαρμάς αποχώρησε και επέστρεψε στο γραφείο του στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου οι εργαζόμενοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.