Τον ομόλογό του στην Κροατία Αντρέι Πλένκοβιτς υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους αναφέρθηκαν σε μείζονα θέματα, όπως οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια. Επίσης, κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών συζητήθηκαν και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία τού φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Συνάντηση με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιεί μία σειρά από συναντήσεις με ηγέτες των Βαλκανίων. Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ion-Marcel Ciolacu. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την ανάληψη καθηκόντων πρωθυπουργού από τον κ. Ciolacu στη Ρουμανία.

O πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον Ρουμάνο ομόλογό του για την βοήθεια της χώρας του για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η συνεργασία πλαίσιο της Ε.Ε.