Ψηφοδέλτιο εμπειρίας και ανανέωσης, βαθιά εθνικό και γνήσια ευρωπαϊκό είναι αυτό της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χρωστάμε στα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο: να είναι νικήτρια στις ευρωεκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε πως οι 42 «γαλάζιοι» υποψήφιοι έρχονται στην ίδια στέγη από διαφορετικές διαδρομές.

«Είμαι σίγουρος ότι η νέα ευρωομάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια σε μία Ευρωβουλή και μία Ευρώπη η οποία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές προκλήσεις. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και σταθερά φέρνει κάθε μέρα την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη», υπογράμμισε. «Το 2024 δεν είναι 2019. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες. Μεγάλες προκλήσεις με μία Ευρώπη η οποία συχνά ψάχνει τα πατήματά της. Το να ακούγεται σε μία Ευρώπη ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό ψηφίζουμε. Για να μπορούμε να δίνουμε τις μεγάλες μάχες όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη πενταετία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υπενθύμισε ότι πετύχαμε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, στάθηκε επίσης στη θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της επόμενης πεντεετίας. «Να σκεφτούμε ποιους θέλουμε να διαπραγματευτούν... Ποιος θα δώσει την επόμενη ημέρα αυτές τις κρίσιμες μάχες; Πρέπει να είναι ισχυρή Νέα Δημοκρατία όπως αυτή θα προκύψει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά είναι και εθνική κάλπη, η οποία θα έχει αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. «Οσο πιο ισχυρή θα είναι η Νέα Δημοκρατία τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές. Επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας. Ακούω από δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε “στείλτε μήνυμα”. Θα σηκώσω το γάντι και θα πω “στείλτε μήνυμα σταθερότητας” στις εκλογές», συμπλήρωσε.

«Δεν θα μιλήσω καθόλου για την αντιπολίτευση. Από την άλλη μεριά υπάρχει μόνο μία εμμονή, να πέσει ο Μητσοτάκης, η οποία δεν συνιστά πρόταση. Θέλω όλες και όλοι μαζί να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Θα ζητήσω από όλες και όλους να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας εξηγώντας γιατί η συμμετοχή και η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχει τόσο μεγάλη σημασία. Μετά από έναν κύκλο πολλών εκλογών, αυτές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν από τις εθνικές εκλογές του 2027».

Πριν από τον πρωθυπουργό μίλησαν όλες και όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και όλη η αίθουσα χειροκρότησε όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος στις αλβανικές φυλακές. Στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν πως οι 42 υποψήφιοι προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και από την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα, αλλά και από κάθε κοινωνική τάξη. Είναι πρόσωπα, όπως τονίζουν, τα οποία μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα και τους Ελληνες. «Με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας. Είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην Ευρωβουλή», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. «Με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατία στέλνει το μήνυμα “Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη” και εγγυάται μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και τη σταθερότητα και τη συνέχεια στο εσωτερικό», υπογραμμίζουν.

Οι 42 υποψήφιοι της γαλάζιας παράταξης

Αβραμίδου Σεραφίνα, Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης), Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα), Αυτιάς Γεώργιος, Βεζυργιαννίδης Ιωάννης, Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα), Δακής Γεώργιος, Δεκόλης Ιωάννης, Δήμας Πύρρος, Δούνια Παναγιώτα (Νόνη), Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Ζαμπούκας Ανδρέας, Καρανικόλας Σπυρίδων, Καραχάλιος Θεόφιλος, Κατσαούνης Δημήτριος, Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ, Κοντοζαμάνης Βασίλειος, Κουρή - Καλλέργη Ολγα, Κουτσουπιά Μαρία-Ωραιοζήλη, Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη), Κυμπουρόπουλος Στυλιανός, Μεϊμαράκης Ευάγγελος-Βασίλειος, Μελέτη Ελεονώρα, Μουρούτης Γεώργιος, Μπελέρης Διονύσιος-Φρέντης, Μπλιούμης Γεώργιος, Ναούμης Νικόλαος, Ομράν-Κουκουβιτάκης Ορέστης-Ταμέρ, Παράσχου Ανδρούλα (Αντρη), Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα), Ρογδάκη Αννα-Μαρία, Σακελλάρης Βασίλειος, Σέρμπος Σωτήριος, Σούλογλου Νουρτζάν, Σπυράκη Μαρία, Στέφος Νικόλαος, Τρακατέλλη Λυδία-Αντωνία, Τσιόδρας Δημήτριος, Τσουχαντάρης Αθανάσιος, Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ), Χριστοπούλου Παναγιώτα-Νιόβη, Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη).