Παρακολουθήστε την τελετή για την υπογραφή της πώλησης και την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του 67% του λιμένος Ηγουμενίτσας, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος απηύθυνε νωρίτερα χαιρετισμό, μιλώντας για την τεράστια σημσία της επένδυσης Grimaldi στην περιοχή, αλλά και τις επενδύσεις στη χώρα μας ευρύτερα, εν αναμονή σήμερα της αξιολόγησης από τη Standard & Poor's για την επενδυτική βαθμίδα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

  • Πολύ σημαντική ημέρα για ολόκληρη την Ηπειρο. Ξεκινάει ένα ταξίδι στη νέα εποχή. Η μεταβίβαση της διαχείρισης σε ένα ναυτιλιακό κολοσσό σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη για την εθνική και την τοπική οικονομία. Περισσότερες δουλειές και καλύτερη ζωή στη Δυτική Ελλάδα.
  • Μία γέφυρα για επιβάτες και εμπορεύματα από και προς την Ιταλία, ένα κόμβο που συνδέει Ιόνιο, Αδριατική με την Ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει ώθησε σε πολλούς τομείς. Η Θεσπρωτία θα καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός, κρουαζιέρας και γιότινγκ.
  • Παραχωρούνται 6.000 τετραγωνικά στρέμματα στην αυτοδιοίκηση. Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας αποκτούν νέους ελεύθερους χώρους για άθληση και ψυχαγωγία.
  • Η Ελλάδα γίνεται πεδίο διεθνών επενδύσεων, μαγνήτης κεφαλαίων.
  • Η Ιταλία είναι ένας πολύ μεγάλος επενδυτής στην πατρίδα μας.
  • Ιδιαίτερη αναφορά Grimaldi για την απανθρακοποίηση των λιμανιών. Σε λίγα χρόνια η Ηγουμενίτσα θα είναι ένα πρότυπο λιμάνι.

Έχουν προηγηθεί τοποθετήσεις από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χαζτηδάκης και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε σύσκεψη εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.