Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης περιελάμβανε όλα τα μέτρα που μπορεί να λάβει στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που υπάρχει, κατανεμημένα με ορθολογικό τρόπο και με κεντρικό στόχο τον πολίτη αλλά και την ανάταξη της οικονομίας.

Καταθέτοντας ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο με σωστά ζυγισμένες δαπάνες και παροχές, καθόρισε τον οδικό χάρτη για την επόμενη τριετία, δίνοντας σαφές στίγμα για τις κινήσεις του που συνδέονται με τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής σε όλα τα επίπεδα.

Ξεκαθαρίζοντας από την αρχή της ομιλίας του ότι «δεν έχω μαζί μου σάκο με αλόγιστες παροχές», ανακοίνωσε 45 μέτρα που κινούνται στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει ο πρωθυπουργός για την άνοδο των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση φόρων και εισφορών, τη στήριξη όλων των τάξεων και των κλάδων που δεν διαταράσσει τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Μια ακόμη φορά από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην υλοποίηση δεσμεύσεων που έχει λάβει βάσει και των προγραμματικών δηλώσεών του. Έδειξε ότι η συμφωνία αλήθειας και το σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» αποτελεί γνώμονα των παρεμβάσεών του.

Η ομιλία του ήταν η ομιλία ενός πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς λαϊκισμό, χωρίς fake news και θεωρίες συνωμοσίας και κυρίως χωρίς την αναζήτηση δικαιολογιών για πράξεις και παραλείψεις που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δώσει την εικόνα αρρυθμίας ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Η ομιλία του έδειξε για ποιον λόγο τον εμπιστεύονται οι πολίτες. Για ποιον λόγο γυρνούν την πλάτη στον λαϊκισμό και την καταστροφολογία επενδύοντας στο μέλλον που δύναται να χαράξει ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Η ομιλία του ανέδειξε και τη μεγάλη διαφορά με τους πολιτικούς αντιπάλους του, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να επιβιώσουν πολιτικά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά για την Ελλάδα του 2027 μαζί με την κοινωνία. Ο πρωθυπουργός έδειξε και πάλι γιατί είναι ο καταλληλότερος έναντι αυτών που προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους για την ανάγκη (τους) να παραμείνουν στις προεδρικές κομματικές καρέκλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας, την ώρα που οι υπολοίποi αναζητούν τρόπους να ηγηθούν των κομμάτων τους.