Κατά την ομιλία του στην 88η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε αιχμές για καναλάρχες που θεωρούν πως δημιουργούν πιέσεις με ψεύτικες εντυπώσεις.

Ειδικότερα, και ενώ αναφερόταν στη μάχη κατά της ακρίβειας και στα πρόστιμα σε πολυεθνικές, επεσήμανε: «Και έχω πει πολλές φορές, αλλαγές που ευνοούν τους πολλούς μπορεί να ενοχλούν λίγους, μερικούς. Αν αυτοί είναι ισχυροί και έχουν και μέσα ενημέρωσης τότε λογικό, και αναμενόμενο ίσως, είναι να τα ενεργοποιούν εναντίον της κυβέρνησης. Με ψευτιές και εντυπώσεις που ίδιοι θεωρούν πιέσεις. Ας γνωρίζουν όμως ότι κοπιάζουν άδικα γιατί εμείς λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό».

Προφανώς, αφήνει υπονοούμενα σε έναν συγκεκριμένο γνωστό μεγαλοπαράγοντα, απαντώντας του έμμεσα πως δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς της διαχρονικής διαπλοκής του τόπου, προκειμένου να επιβάλλει τα συμφέροντά του έναντι του κοινού καλού. 

Μία εύστοχη αναφορά κατά την ομιλία του που γκρεμίζει το αφήγημα της αντιπολίτευσης,μ για σχέσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού με τον συγκεριμένο επιχειρηματία. Μία αναφορά που ουσιαστικά αποκαλύπτει τις σχέσεις του μεγαλοπαράγοντα με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.