Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν σήμερα (σ.σ εχτές) άμεσα τη φωτιά στην Κεκρατέα και 3 ακόμη επικίνδυνες πυρκαγιές στην Αττική, επισημαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτησή του στο Χ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου συνεχάρη τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας για τη μάχη που έδωσαν το προηγούμενο 24ωρο.

Ξεκινώντας από τη φωτιά στην Κερατέα ο κ. Κικίλιας έγραψε «λίγο πριν το τέλος της ημέρας, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κέρδισαν άλλη μια σκληρή μάχη. 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 4 ομάδες δασοκομάντος και πλήθος εθελοντών πυροσβεστών με υδροφόρα οχήματα κατάφεραν μέσα στη νύχτα, και χωρίς να έχουν την πολύτιμη συνδρομή των εναέριων μέσων, να περιορίσουν τη #φωτιά στην #Κερατέα μέσα σε μόλις 1 ώρα».

«Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν σήμερα άμεσα 3 ακόμη επικίνδυνες πυρκαγιές στην Αττική, ενώ κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατέψουν σπίτια, ανθρώπινες ζωές και δάση σε Εύβοια, Άνδρο, Πελοπόννησο και Έβρο. Συγχαρητήρια σε όλους!» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Δείτε την ανάρτηση