Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Δασκαλειό της Κερατέας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο βρίσκονται πάνω από 100 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και περίπου 30 οχήματα. Επίσης, ήχησε το 112. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Άνω_Δασκαλειό #Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» εστάλη.

Διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της Λεωφόρου Λαυρίου και της οδού Γαλήνης. Υπενθυμίζεται πως από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.



Νωρίτερα, ξέσπασαν φωτιές σε Άνδρο, Εύβοια και Έβρο ενώ δύσκολη ημέρα ήταν και στην Αττική, όπου ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι επικίνδυνες φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Μαρκόπουλο όπου 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν μέσα σε μόλις 45 λεπτά, αλλά και στα Καλύβια όπου ελέγχθηκε μέσα σε 1 ώρα με τη συμμετοχή 2 αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας λόγω πυρκαγιάς

Λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Κερατέας (Άνω Δασκαλειό) διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Στη συμβολή των οδών Λ. Λαυρίου και Γαλήνης
-Στη συμβολή των οδών Λ. Λαυρίου και Περιγιάλι
-Η εκτροπή από τη συμβολή των οδών Λ. Λαυρίιου και οδό Κακιάς Θάλασσας έχει μεταφερθεί στη συμβολή των οδών Λ. Λαυρίου και Ε.Ο. Κερατέας - Αναβύσσου