Ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως έχει... ενοχληθεί από την επιτυχία της Πολιτικής Προστασίας, οι υπηρεσίες της οποίας με σωστό συντονισμό, ελέγχει και οριοθετεί σχετικά άμεσα τις φωτιές που ξεσπούν συνεχώς ανά την επικράτεια. Για τον λόγο αυτό εξέδωσε μία πρωτοφανή μικρόψυχη και μικροπολιτική ανακοίνωση, προκειμένου να μειώσει το έργο του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, καθώς επίσης και του υπουργείου. 

«Εν μέσω μιας δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, ο αρμόδιος υπουργός κ. Κίκιλιας αντί να φροντίσει για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε εξοπλισμό, επιδίδεται σε επικοινωνιακά τερτίπια».

Μάλιστα φτάνει στο σημείο να υπαρασπιστεί του φερόμενους ως εμπρηστές πολίτες, πριν ακόμα αποφανθεί η αστυνομία, κατηγορώντας τον υπουργό: «Την περασμένη Τετάρτη έσπευσε να διακινήσει fake news, βαφτίζοντας εμπρηστές δύο πολίτες που επιχείρησαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης -Κορωπίου στην έναρξη της εκδήλωσης της.

Και χθες το βράδυ, μετά τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Κερατέα, έσπευσε με αναρτήσεις στο Facebook να μοιράζει συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο δίνει μια άνιση μάχη όλες αυτές τις ημέρες.
Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Κικίλιας για τις γυναίκες και τους άνδρες της Υπηρεσίας είναι να λύσει άμεσα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».