Κικίλιας: Δωρεάν από τον ΕΟΠΠΥ ότι χρειαστούν οι εγκαυματίες από το Μάτι

17

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκάλεσαν οι καταγγελίες των εγκαυματιών στο Μάτι πως δεν καλύπτονται τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για να ενημερωθεί για το τι έχει συμβεί.

Στις δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά «Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται»

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι αύριο, ακριβώς ένα χρόνο από τη μαύρη ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, συγκαλείται εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, για να λάβει απόφαση, «ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ή ό,τι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται».

Σε ερώτηση για την ταλαιπωρία που έχουν ήδη υποστεί οι εγκαυματίες εδώ και έναν χρόνο, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε: «Δεν μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την ελληνική πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι».