Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων 25 ετών, παγκόσμια. Και το έκανε οδηγώντας τη χώρα σε μια θέση πρωτόγνωρης ανάπτυξης, κυρώνοντας διαρκώς τη συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες.

Κυριακή κοντή γιορτή και τα «βάσανα» –όσων δεν απολαμβάνουν το campaigning – τελειώνουν. Το αποτέλεσμα προεξοφλείται από πολλούς, χωρίς όμως να πρόκειται για μια επαναληπτική εκλογική διαδικασία. Ας μην τη δουν έτσι οι... «όλοι είναι ίδιοι», οι... «ο Μητσοτάκης θα βγει αυτοδύναμος» και οι... «θα πάω για μπάνιο».

Την Κυριακή, σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, που κυριαρχεί η σταθερότητα, συμβαίνει κάτι που θα πρέπει να συμβαίνει άπαξ την τετραετία. Ποιος κάνει πράξεις, ποιος έχει μετρήσιμο έργο, ποιος έχει κοστολογημένο πρόγραμμα είναι τα ερωτήματα που πρέπει να οδηγήσουν το χέρι μας στο ψηφοδέλτιο. Τέσσερα χρόνια, το ελληνικό θαύμα κάνει παγκόσμιους, πηχυαίους τίτλους. Από χώρα-παρίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα χώρα-πρότυπο.

Ηγέτης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, της κρίσης, φωτεινό παράδειγμα σε ό,τι αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιστορικές στιγμές στις ΗΠΑ, συμφωνίες-σταθμός για την ελληνική άμυνα, παραδειγματική διαχείριση της κρίσης στον Εβρο, αλλά και κοινωνική ευαισθησία, οι νέοι μπροστά και στο κόμμα (με την επιλογή του Παύλου Μαρινάκη για τη θέση του γραμματέα να επιβεβαιώνεται καθημερινά), ενίσχυση της θέσης της γυναίκας, εθνική στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και η λίστα δεν έχει τέλος.

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Πρέπει με αυτά που έχεις να δημιουργείς. Για όλους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων 25 ετών, παγκόσμια. Και το έκανε οδηγώντας τη χώρα σε μια θέση πρωτόγνωρης ανάπτυξης, κυρώνοντας διαρκώς τη συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Είχε προσωπική σχέση με κάθε έναν όχι απλά μέσω του TikTok, όπου έδειξε την ανθρώπινη πλευρά του, αλλά με τις επιλογές που έκανε και αμέσως σκεφτόσουν «μα με άκουσε που το έλεγα;»

Οι εκλογές είναι προ των πυλών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδειξαν πως ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Γι’ αυτό μην αφήσετε τις σειρήνες να σας επηρεάσουν. Καλή ψήφο!

Η Κατερίνα-Ελεονώρα Καραβιώτη είναι Σύμβουλος Στρατηγικής και Δημοσίων Σχέσεων