Βρισκόμαστε αισίως έναν χρόνο πριν από τα πενηντάχρονα της μεταπολίτευσης και σε συνδυασμό με το γεγονός αυτό, οι εκλογές της 25 Ιουνίου, δεν μπορεί παρά να αποτελούν την έναρξη της νέας περιόδου. Της νέας μεταπολίτευσης. Της περιόδου που θα κτιστούν τα θεμέλια της νέας Ελλάδας, του 21ου αιώνα. Η αλήθεια είναι ότι στη μεταπολίτευση εδραιώθηκε η δημοκρατία στη χώρα μας, όσο ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Έργο κυρίως των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και των πολιτικών που τους διαδέχθηκαν.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο λαϊκισμός δημιούργησε στη χώρα τεράστιες στρεβλώσεις και παθογένειες, κυρίως στη Δημόσια διοίκηση, στην Παιδεία και στην Οικονομία. Δηλαδή, καταστάσεις που τις πλήρωσε η χώρα τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Την ερχόμενη Κυριακή, οι προβλέψεις και τα δεδομένα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί μια ισχυρή εντολή από τους Έλληνες πολίτες να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2019 και να το πάει ακόμη πιο πέρα, ακόμη πιο μακριά. Να εφαρμόσει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αποτροπή λαθών των «προηγουμένων γενιών» σε βάρος των νέων της χώρας μας.

Η κοινωνία, ειδικά με την ψήφο της στις 21 Μαΐου, έδειξε ότι είναι έτοιμη να αποδεχτεί μεγάλες αλλαγές σε κρίσιμους τομείς. Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις του, η επιμονή του στο «μαύρο» και στη θέλησή του να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα, μετακίνησαν την κοινωνία προς το Κέντρο. Μια κοινωνία πιο ώριμη και πιο δεκτική σε πολλά «αυτονόητα».

Χρειαζόμαστε λοιπόν, άμεσες αλλαγές. Στην Οικονομία, στο παραγωγικό μας μοντέλο, στην Παιδεία, στην Υγεία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην έρπουσα αναξιοκρατία, στην αξιολόγηση, παντού! Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι καθηλωμένη στην τοξικότητα. Ούτε σε αρνήσεις
και διαδικασίες που αποτρέπουν την πρόοδο και τις διαδικασίες παραγωγής εθνικού
πλούτου και καλύτερης ζωής.

Η Νέα Δημοκρατία κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη αρχίσει να μεταμορφώνουν προς το καλύτερο την Ελλάδα. Τώρα υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει με επιτυχία ο δεύτερος μεταπολιτευτικός κύκλος της χώρας. Ένας κύκλος που κι αυτός ιστορικά θα ξεκινήσει πάλι με τη ΝΔ. Το μεγαλύτερο σύγχρονο Δεξιό/ Κεντροδεξιό/Φιλελεύθερο κόμμα της Ευρώπης, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του οποίου οι Έλληνες αναγνωρίζουν τον άνθρωπο που μπορεί και σε αυτόν εμπιστεύονται το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους.

*Ο Χρόνης Ακριτίδης είναι διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ».