Μεσογειακοί ύφαλοι, απίστευτα ναυάγια και υποβρύχια μουσεία. Όλα αυτά σε μία χώρα με 11.000 χρόνια ιστορίας, με ενδιαφέροντα πολιτισμό και γαστρονομία. Καλωσορίστε στην Κύπρο, ένα παράδεισο για δύτες.

Ξεκινούμε την υποθαλάσσια περιπέτεια μας από τον Βράχο της Αφροδίτης και τις βραχώδεις σπηλιές στο Λατσί. Τους λάτρεις των μεγαλύτερων προκλήσεων περιμένει το Manijin island (“μανίκι” από πλευράς δυσκολίας), το κουφάρι του
EDRO III που λιάζεται κάτω από το φως της Κύπρου και τα Jubilee shoals.

Κάνοντας μιαν ανάπαυλα στην κυπριακή στεριά, επισκεπτόμαστε το Κάστρο στο Κολόσσι και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας για να καταδυθούμε αργότερα στο υποθαλάσσιο πια αρχαίο λιμάνι της αλλά και στα λοιπά ναυάγια της Λεμεσού.

Αν ο δρόμος μας, μας φέρει στην Λάρνακα, θα αποτίσουμε φόρο καταδυτικής τιμής στο πασίγνωστο «Ζηνοβία», το οποίο είναι ένα από δέκα καλύτερα ναυάγια παγκοσμίως. Το «Ζηνοβία» ήταν ένα σουηδικό οχηματαγωγό φέρρυ, το οποίο
βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1980, ως εκ τούτου του αποδόθηκε η ονομασία «Ο Τιτανικός της Μεσογείου». Το πλοίο και μέρος του φορτίου του είναι άθικτα, καθιστώντας το συναρπαστικό για εξερεύνηση.

Σε επόμενη βουτιά μας – όχι πολύ μακριά – θα διαπιστώσουμε ότι ακόμη και ένα ναυάγιο μπορεί να φέρει το όνομα «Ελπίδα». Ανατολικότερα, η βόλτα στην εντυπωσιακή Μαρίνα της Αγίας Νάπας θα «παντρευτεί» μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα, το MUSAN, το υποθαλάσσιο Μουσείο 93 γλυπτών που μιλούν στο περιβάλλον και μας αφυπνίζουν για το περιβάλλον.

  

Τέλος, φτάνουμε στα άδυτα των κυπριακών υδάτων ακολουθώντας το Canyon ή «φλερτάροντας» με το ναυάγιο «Νέμεσις».
Στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου, παραδινόμαστε στο green bay και κολυμπάμε διακριτικά βλέποντας τις διάσημες καρέτα-καρέτα.

Η Λάρνακα αλλάζει όψη χάρη στην νέα Δημοτική Αγορά!

Παραδόθηκε πρόσφατα η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης στην πόλη της Λάρνακας που συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του
Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι.

Η εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας αλλάζει ριζικά, καθότι το έργο είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ..

Η ανάπτυξη αποτελείται στον ισόγειο χώρο από την Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, χώρο ειδικά σχεδιασμένο για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο
Πληροφόρησης.

Στον όροφο, στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής καθώς και εκθεσιακός χώρος. Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden). Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα. Η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.