Οπως ήταν αναμενόμενο, η ουρανομήκης ανοησία του προέδρου Στέφανου περί του «φιλανθρωπικού έργου της Χαμάς» σχολιάστηκε σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο από τον ίδιο τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο οποίος έγραψε στο Twitter/Χ ότι «η Χαμάς είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκιά της μέχρι τη βάση της. Ολοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστινίους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της».

Πάντως, κατά τη λογική Κασσελάκη, και η Χρυσή Αυγή κατά ένα μέρος ήταν εγκληματική οργάνωση. Κατά ένα άλλο μέρος ήταν πολιτικό κόμμα και κατά ένα τρίτο μέρος έκανε ακτιβισμό και φιλανθρωπίες και πέρναγε γιαγιάδες στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Το μάζεψε

Αφού ο πρόεδρος Στέφανος κατάλαβε το μέγεθος της ανοησίας που εκστόμισε για «το ανθρωπιστικό έργο της Χαμάς», προσπάθησε να μαζέψει στο Action24 την Τετάρτη το βράδυ και να στρογγυλέψει τις γωνίες της αρχικής του δήλωσης. «100% είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς», δήλωσε άνευ περιστροφών. Μετά τη συνέντευξη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε δελτίο Τύπου, όπου επίσης επιχειρήθηκε να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες και να πέσουν οι τόνοι, θυμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στο πλαίσιο της αταλάντευτης αλληλεγγύης του προς τον παλαιστινιακό λαό, ήταν η ελληνική κυβέρνηση η οποία προσκάλεσε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στην Αθήνα το 2015, όταν η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα, παρουσία του ίδιου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης».