Η ακρίβεια εν πολλοίς είναι εισαγόμενη: ας είναι... καλά ο «σύντροφος» Πούτιν που εισέβαλε στην Ουκρανία και που επί σχεδόν δύο χρόνια εκβιάζει τον πλανήτη με το φυσικό αέριο.

Ο πρωθυπουργός έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι η λύση δεν είναι η μείωση του ΦΠΑ, όπως έκαναν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς αποτελέσματα, αλλά η βελτίωση των εισοδημάτων των πολιτών, η πραγματική αύξηση των μισθών και η ανάπτυξη για τον περιορισμό των συνεπειών από την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις του αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στην υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των μέτρων στήριξης, τις φοροελαφρύνσεις στα νοικοκυριά, ιδιοκτήτες ακινήτων, επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς και στις επικείμενες αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα ήταν και παραμένει η ακόρεστη δίψα των μεγάλων σούπερ μάρκετ για το κέρδος, το οποίο −για να είμαστε ειλικρινείς− είναι καθαρή κερδοσκοπία.

Άγρια κερδοσκοπία που την πληρώνει καθημερινά ο πολίτης, ο οποίος με τρόμο μπαίνει στα σούπερ μάρκετ μιας και δεν γνωρίζει τι αυξήσεις θα βρει μπροστά του. Είπαμε επιστροφή στην κανονικότητα και ουχί να γίνει κανονικότητα η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια, σπορ στο οποίο με επιτυχία επιδίδονται οι σουπερμαρκετάδες.

Αλήθεια, δεν ντρέπονται να βάζουν ταμπελάκια στα καρπούζια με τιμές 1 ευρώ, ενώ στα βιολογικά να αγγίζουν τα 2,5 ευρώ; Διαβάσαμε τις προάλλες μια δήλωση ενός παραγωγού από την Τριφυλία, ο οποίος έλεγε ότι τα καρπούζια τους πουλήθηκαν κοντά στα 40 λεπτά, και αναρωτηθήκαμε πόσο θράσος διαθέτουν οι καλοί αυτοί κύριοι που διαφεντεύουν την αγορά βασικών αγαθών ώστε να πωλούν στα καταστήματά τους τα 10 κιλά καρπούζι €10,90.

Σημείωση: οι τιμές για τα 10 κιλά καρπούζι είναι σημερινές και μάλιστα διαφημίζονται −με καμάρι− στην ιστοσελίδα μεγάλου σούπερ μάρκετ.

Υγ. Καλά, για τα πεπόνια δεν το συζητάμε: κοντά στα 3 ευρώ το κιλό. Καλό καλοκαίρι και καλά κέρδη στους κερδοσκόπους.