Φουντώνει η διαμάχη εντός της αριστεράς στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Σε αυτό το επεισόδιο ο Νίκος Καρανίκας θυμήθηκε παλαιότερες δηλώσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και του επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα με ανάρτησή του ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα βρήκε αφορμή να επιτεθεί στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά και γενικότερα σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Με αφορμή τις δηλώσεις του ξάδερφου Κασσελάκη ότι είναι καλοδεχούμενες οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής και γενικότερα της ακροδεξιάς, με αποτέλεσμα να ανακαλέσει άρον άρον λίγο αργότερα, η Νέα Αριστερά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή ανακοίνωση. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στον Νίκο Καρανίκα, ο oποίος θυμήθηκε ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παλαιότερα, ως εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε επίσης κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ο Νίκος Καρανίκας παρέθεσε αυτούσια την τότε δήλωση Σακελλαρίδη: «Προφανώς όποιος θέλει και από τους ψηφοφόρους τους Χρυσής Αυγής να μας ψηφίσει θα το βλέπαμε, αλλά εγώ θέλω να πω ότι οι πολίτες αυτοί έχουν κάποια ευθύνη για αυτή την κατάσταση γιατί πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζα τι είναι η Χρυσή Αυγή. Σε κάθε περίπτωση τους καλούμε να αλλάξουν άποψη σε σχέση με το πόσο αποτελεσματική είναι η ψήφος τους για να εκφράσουν την οργή τους και την αγανάκτησή τους».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Καρανίκας ουσιαστικά ζητά από την Νέα Αριστερά να αποπέμπει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη από υποψήφιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές: «Θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος ή μόνο όταν τα λένε άλλοι ενοχλούνται;», έγραψε προσπαθώντας παράλληλα να καλύψει τον Βασίλη Κασσελάκη. Μάλιστα χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως αποστάτες τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, καθώς κράτησαν τις έδρες με τις οποίες είχαν εκλεγεί ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος σχετικά με τις κατηγορίες περί αποστασίας, έκανε και ονομαστική αναφορά κατηγορώντας συγκεκριμένα την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νίκο Μπίστη. Πολλά πάθη και μίση στην αριστερή πολυκατοικία. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα: