Το ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» ταιριάζει μάλλον γάντι στον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος επέλεξε να επιτεθεί με σκληρά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα. Με μια ανάρτησή του στο Facebook το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και φίλο του, ο οποίος μάλιστα τον είχε βάλει από τα αλώνια στα σαλόνια της πολιτικής, κάνοντάς τον σύμβουλο στρατηγικής μέσα στο Μαξίμου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του που ξεκινά με το «Αλέξη πάμε» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές: ή θα στηρίξει Κασσελάκη ή θα καταλήξει ομαδάρχης σε ομάδα κολάκων. Γνωρίζοντας μάλιστα τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός μεγάλου κεντροαριστερού μετώπου και βλέποντας τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, τον καλεί να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη για ανανέωση του κόμματος και όχι να γίνει επικεφαλής μιας ξεπερασμένης πασοκικής κεντροαριστεράς ή μιας αριστερής ελίτ με την νομενκλατούρα της.

Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο ρίχνει τα καρφιά του και σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πολεμούν τον Στέφανο Κασσελάκη και είναι έτοιμα να αποχωρήσουν από το κόμμα και να στοιχηθούν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή είναι έτοιμοι να το κάνουν στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα, πρόκειται για μια ομάδα ξεπερασμένων από την πραγματικότητα στελεχών που κατέληξαν... νομενκλατούρα. Το κείμενο προφανώς αποτελεί αντίδραση του Νίκου Καρανίκα στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενδεικτικό της εκρηκτικής κατάστασης στο κόμμα, καθώς ο τελευταίος έχει αποφασίσει να στηρίξει με νύχια και με δόντια τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακόμη κι αν αυτό απαιτεί να επιτεθεί με βαρείς χαρακτηρισμούς στον πρώην φίλο του, ο οποίος μάλιστα τον ευεργέτησε όσο λίγοι. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:


«Ο Αλέξης Τσίπρας ή θα στηρίξει τον Συριζα ΠΣ και τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελακη βοηθώντας και συμβάλλοντας ή θα καταλήξει ομαδάρχης μιας ομάδας κολάκων με παρωχημένες ιδέες που οπως αποδείχθηκε είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την σημερινή πραγματικότητα καθώς είναι προσκολλημένοι στα προτάγματα του παρελθόντος με a la cart δημοκρατία και δίχως ιδέα για το σήμερα.

Η ανανέωση δεν είναι επετηρίδα, αναπαλαίωση στελεχών, αλλά ούτε και αυτοαναφορικότητα.

Η ανανέωση θέλει τόλμη, νέα μέλη και στελέχη, δεν θέλει επανάληψη και ανακύκλωση των ξεπερασμένων από την πραγματικότητα στελεχών που κατέληξαν να είναι η νομενκλατούρα που συμπεριφέρεται ως Ελίτ.

Η ανανέωση πρέπει να είναι διαρκής και να μην κολλάει στα δακρύβρεχτα πολιτικά κενά των συναισθημάτων & της δημαγωγίας που καλούν να επιστρέψουμε στην ασφάλεια του ένδοξου παρελθόντος προσκυνώντας τοτέμ και ιερές αγελάδες.

Αλέξη πάμε μαζί,

αλλά μαζί με τον Συριζα ΠΣ, με τον Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis

και τα χιλιάδες μέλη που είναι ικανότατα, δεν έχουν καμία ιδιοτέλεια και αποφάσισαν να στηρίξουν τον Συριζα ΠΣ με τον νέο του πρόεδρο για να ανανεωθεί η αριστερά, για να γίνει σύγχρονη και χρήσιμη στην κοινωνία, υπερασπίζοντας το κοινό καλό.

Αλέξη σε θέλουμε, με το κεφάλι ψηλά, αλλά μαζί μας στον Συριζα ΠΣ για να συμβάλεις στην ανανέωση του κόμματος όπως είπες όταν παραιτήθηκες από πρόεδρος του κομματος σου, το κομματος μας και για αυτό δεν σε θέλουμε ομαδάρχη μιας ξεπερασμένης πασοκικής κεντροαριστεράς, ούτε σε θελουμε σημαιοφόρο μιας αριστερής Ελιτ με την νομενκλατούρα της.

Η Ανανεωτική Αριστερά ή θα είναι αμεσοδημοκρατική ή δεν θα ανανεωθεί ποτέ.»