Για ακόμα μία φορά και έχοντας το δικαίωμα να τοποθετηθεί στις εσωκομματικές κόντρες του ΣΥΡΙΖΑ από το πόστο του «τέως εταίρου», όπως αυτοαποκαλέστηκε, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μία ειρωνική ανάρτηση, αφήνοντας αιχμές και παίρνοντας, κατά κάποιον τρόπο, πλευρά. «Ως τέως εταίρος δηλώνω ότι τη διοίκηση του φρενοκομείου την ανέλαβαν οι τρόφιμοι...», έγραψε στην πλατφόρμα X.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος της -επίσης πρώην- κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε τότε αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζει όλα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Εδώ το έκανε λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάληψη της προεδρείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μέσα από το διάσημο «αφουμιγκέισον».

Τότε, δηλαδή, που είχε δείξει εμπιστοσύνη στον Ευάγγελο Αποστολάκη, σημαντικό υποστηρικτή του τότε υποψήφιου Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, ο Καμμένος είχε καλέσει τον Αποστολάκη να κάνει «αφουμιγκέισον» που όπως εξήγησε είναι «ναυτική ορολογία εξολόθρευσης τρωκτικών σε βαπόρι με σφράγισμα πορτών, φιλιστρινιών, λοιπών οπών, με χρήση χημικού καπνογόνου. Δεν θα το βρείτε στο Google εφαρμόζεται ενίοτε πλέον των πλοίων σε πολιτικούς σχηματισμούς από έμπειρους Ναυτικούς».

Ωστόσο, στη συνέχεια, με νέα ανάρτηση, στην οποία, πάλι χρησιμοποιήσε τη λέξη «ΜΠΙΛΟΖΙΡΙΑ», μία έκφραση των Ελληνο-αμερικανών για τον χειμώνα με θερμοκρασία κάτω των 0, προσπάθησε να βγάλει τον Αποστολάκη έξω από το επίκεντρο της συζήτησης, ζητώντας να μη μπλέκει ο κόσμος «τον ναύαρχο με το ΑΦΟΥΜΙΓΚΕΣΟΝ είναι δουλειά βατσιμάνη»

Επομένως, τώρα που η εσωκομματική ένταση έχει ξεπεράσει τα όρια, τώρα που στελέχη λένε ότι θα θίξουν θέμα ηγεσίας, τώρα που η διάσπαση γίνεται ένα όλο και πιο πιθανό σενάριο να συμβεί, τώρα, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος δεν θα μιλούσε για όλα αυτά; Όπως φάνηκε, μίλησε...