Υπάλληλος της Βουλής που προσελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και παύθηκε από τα καθήκοντά του από το 2022 είναι ο «μαϊμού» δικηγόρος που εκμεταλλεύθηκε 31 άτομα για ενοικίαση ακινήτου στην Αγία Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη, από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, προσώπου που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές διαμερίσματός του, και που παρουσιάζεται ως δικηγόρος και υπάλληλος της Βουλής, ο συγκεκριμένος άνθρωπος «έχει παυθεί από τα καθήκοντά του».

Έτσι εκμεταλλευόταν τα θύματά του

Ο 41χρονος ερχόταν σε επαφή με τους υποψήφιους ενοικιαστές του διαμερίσματος 3ου ορόφου στην οδό Λάδωνος, στην Αγία Παρασκευή, στο οποίο κατείχε κυριότητα 100%. Στη συνέχεια κατάφερνε να πάρει χρήματα ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος ακίνητης περιουσίας με σκοπό να το «κλείσουν».

Έπειτα συνέτασε το μισθωτήριο της κατοικίας και προχωρούσε σε σχετική ανάρτηση ενοικίασης στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Όταν οι ενοικιαστές είχαν πειστεί ότι όλα προχωρούν σωστά με την ενοικίαση του διαμερίσματος, κατέβαλλαν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει.

Τότε, εκείνος προχωρούσε σε λύση της δήλωσης στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας και ενημέρωνε τους ενοικιαστές ότι δεν μπορούν να μπουν στο διαμέρισμα, είτε ότι είχε τάχα εκδοθεί διαταγή πλειστηριασμού, είτε λόγω του πατέρα του ο οποίος υποτίθεται ότι στεκόταν εμπόδιο στην ενοικίαση του διαμερίσματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, βλέπουμε ότι υπήρχαν «πολύ αυστηρά» κριτήρια στις προσλήψεις στη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ...