Παρότι εμφανίσθηκε να δηλώνει πως δεν συμμερίζεται, όπως είπε, τις δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος χαρακτήρισε κ@λόπαιδα τα παιδιά που πηγαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία.

«Ο κ. Ζουράρις έχει μια ιδιαιτερότητα στις εκφράσεις του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής του κόμματος στο οποίο βρίσκεται και ο Κώστας Ζουράρις ως υποψήφιος βουλευτής, προσθέτοντας ότι «γνωρίζει πολύ καλά και την αρχαία ελληνική, να τον φωνάξετε να σας κάνει μια ανάλυση για το τι εννοεί» για να καταλήξει λέγοντας: «Αλλά νομίζω πως δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατ' επανάληψη δείξει πως δεν έχει πρόβλημα με ανάλογες εκφράσεις. Αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς εννοεί λέγοντας πως ο Ζουράρις γνωρίζει πολύ καλά την αρχαία ελληνική και αν αυτό είναι κάποια δικαιολογία που του επιτρέπει να υβρίζει με αυτόν τον τρόπο.

Βέβαια και σε άλλες περιπτώσεις με χαρακτηριστικότητερη του Παύλου Πολάκη έχει κρατήσει ανάλογη στάση αφού τα όσα έλεγε ο στενός συνεργάτης του οφείλονται στο ότι είναι «αψύς Κρητικός»...

Η χυδαία δήλωση Ζουράρι

Ο Κώστας Ζουράρις μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή χαρακτήρισε τα παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία πλουσιόπαιδα, για να προσθέσει πως κατά τον ίδιον είναι "κ@λόπαιδα".

Συγκεκριμένα σε συζήτηση για την Παιδεία ο... δάσκαλος Κώστας Ζουράρις, αφού δήλωσε πως πρέπει να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μίλησε για «τερατούργημα» της Κεραμέως που έστειλε στα ιδιωτικά τα πλουσιόπαιδα, τα οποία χαρακτήρισε «κ@λόπαιδα».

Ο υποψήφιος της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας αντέδρασε έντονα, χαρακτήρισε τη δήλωση Ζουράρι ελεεινή και τον κάλεσε να το πάρει πίσω, για να του απαντήσει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ: «Εσένα θα πάρω πίσω».

Η αντίδραση της ΝΔ

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που ανέφερε πως ο Ζουράρις αποκάλυψε όλη την τοξικότητα και το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο κυνικό και χυδαίο, στα όρια του υβριστικού, τρόπο.

Όπως ανέφερε η ΝΔ για τον Κώστα Ζουράρι:

«Σε μια κρίση ειλικρίνειας, αποκάλυψε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον AΝΤ1, όλα αυτά που πιστεύουν, αυτά που προσπαθούν να κρύψουν, αυτά που σκέφτονται και δεν λένε οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτώμενος για το πρόγραμμα του κόμματός του, απάντησε “το πρόγραμμα να το ζητήσετε από τις καφετζούδες”. Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αποκάλεσε “κωλόπαιδα” τους φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο κ. Ζουράρις πέρα από την πραγματικότητα, που όλοι έχουμε καταλάβει σχετικά με το “μη πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε όλη την τοξικότητα και το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο κυνικό, χυδαίο, μέχρι και υβριστικό τρόπο. Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Ζουράρις δεν θα ήταν καν υποψήφιος. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα εκφραστής της κεντρικής γραμμής του πολακισμού! Ίσως ο πιο ειλικρινής!»