Από τη μία, «ένας πολύ καλός νοσηλευτής», ο Τάιλερ Μακμπέθ «έχει πάρει προσωπικά» την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ. Από την άλλη η Ματίνα Παγώνη ψάχνει άτομα να καλύψει τα κενά στο ιατρικό προσωπικό.

Κατά συνέπεια, επειδή η Παγώνη άκουσε τις παρατηρήσεις του Τάιλερ, βρήκε τη λύση και τον προσκάλεσε να βοηθήσει το ιατρικό προσωπικό με την πείρα και τις γνώσεις του, δουλεύοντας ως νοσηλευτής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας.

Όλα τα παραπάνω εκτυλίχθηκαν σήμερα, Τετάρτη, σε πρωινή εκπομπή του Alpha στην οποία μίλησε η Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας, συγκεκριμένα, τα εξής σχετικά με τα σχόλια του Τάιλερ για το ΕΣΥ: «Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες, δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον κ. Τάιλερ, έχω ακούσει ότι είναι ένας νοσηλευτής εκπαιδευμένος σε Mονάδες Εντατικής Θεραπείας και λέγεται ότι είναι ένας πολύ καλός νοσηλευτής».

Στη συνέχεια, μίλησε για ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την τελευταία περίοδο στον χώρο της Υγείας, τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό: «Εμείς λοιπόν στην Ελλάδα, έχουμε ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρικού, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού». 

«Δεν ξέρω αν το γνωρίζει ο κ. Τάιλερ, αλλά και στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν και εκεί πρόβλημα ιατρικού προσωπικού και δεν έχουν όλες οι μονάδες τους τέσσερις νοσηλευτές πάνω από κάθε ασθενή, δεν το έχει πληροφορηθεί. Προφανώς στο νοσοκομείο που ήταν τα πράγματα ήταν άριστα», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν κόμματα και παρατάξεις στην Υγεία»

Έτσι κατέληξε να προτείνει την εξής ιδέα στο τέλος: «Εμείς λοιπόν επειδή δεν υπάρχουν κόμματα και παρατάξεις στην Υγεία, οποιοσδήποτε έρχεται στην Ελλάδα να έρθει να μας βοηθήσει, εμείς εδώ είμαστε». 

Κάπως έτσι, η Ματίνα Παγώνη, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις, βάζει το λιθαράκι της και στη λύση ενός προβλήματος, ενώ είναι πρόθυμη να βοηθήσει και ένα νέο άνθρωπο, όπως ο Τάιλερ, να βρει δουλειά. Τώρα είναι στο χέρι του Τάιλερ κατά πόσο είναι ανεξάρτητος από κόμματα και παρατάξεις και ο ίδιος, ώστε να δεχόταν μία τέτοια πρόταση και να έβαζε και αυτός το δικό του λιθαράκι. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μέσα από ένα στιγμιότυπο ενός βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και σύζυγος του Τάιλερ έκανε γνωστό πως ο τελευταίος έχει εκφράσει παράπονα σχετικά με την κατάσταση του ελληνικού ΕΣΥ.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Άρα ο Τάιλερ, όσο και να ειρωνεύονται οι γηγενείς Έλληνες το παίρνει προσωπικά. Σου λέει ρε παιδιά, τι είναι αυτό το πράγμα; Τι σόι χώρα με τη χλιδή στη Μύκονο είμαστε, όταν αυτή είναι η Αθήνα;», δήλωσε χαρακτηριστικά μπροστά στις κάμερες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».