Ψεκοδεξιός (ο) 1. δεξιός που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας και παρασύρεται από αυτές «συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις έναν ψεκοδεξιό από έναν αριστερό»

2. Αντισυστημικός δεξιός «όταν το σύστημα είναι δημοκρατικό, τότε ο ψεκοδεξιός είναι εξ ορισμού αντιδημοκράτης»

3. Υποστηρικτής του Τραμπ και του Μασκ «οι ψεκοδεξιοί κατηγορούσαν Σημίτη και Μητσοτάκη για υποταγή στους Αμερικάνους και τώρα είναι έτοιμοι να πέσουν στον γκρεμό, αν τους το ζητήσουν ο ημιπαράφρονας πορτοκαλής και ο εντελώς παράφρονας συνεταίρος του»

Ο όρος «ακροδεξιά» δεν είναι πλέον κατάλληλος για να περιγράψει την πολιτική παράταξη που τοποθετείται πιο δεξιά από τη Νέα τη Δημοκρατία.

Για να είναι κάποιος «ακροδεξιός» πρέπει να έχει μια απεχθή μεν (τουλάχιστον για όποιον απεχθάνεται τις διώξεις αντιφρονούντων και μειονοτήτων) συμπαγή δε ιδεολογική τοποθέτηση, κι αυτό που βλέπω στους πολιτικούς και τους υποστηρικτές των κομμάτων που τοποθετούνται τέρμα δεξιά είναι μια συναισθηματικοσυνωμοσιολογική σαλάτα, που περισσότερο ταιριάζει σε ανθρώπους που ψάχνουν να γεμίσουν τα ψυχολογικά τους κενά παρά σε πολιτικά όντα.

Γι’ αυτό και τη μια παρουσιάζονται εχθρικοί απέναντι στην παραμικρή υποψία παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας και την άλλη χειροκροτούν κάθε παρέμβαση από τους παρατρεχάμενους του Τραμπ ή του Πούτιν. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι καν δεξιοί. Είναι ορφανά με απωθημένα, που έχουν ανάγκη πατρικής καθοδήγησης και εκτόνωσης.

Ξέφυγε

Ξεκίνησα να διαβάζω την ανακοίνωση του σεισμολόγου Τσελέντη για τη Σαντορίνη, αλλά σταμάτησα στις πρώτες γραμμές στις οποίες εξαπέλυε επίθεση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό την περίοδο της πανδημίας. Δεν είχα καμία διάθεση να χάσω τον χρόνο μου με τον σεισμολόγο, τη στιγμή που ο τραγουδιστής Πετράκος είναι πολύ πιο διασκεδαστικός.  

Καταγγελία σκέτη... διαφήμιση

Με δεδομένο ότι μια καταγγελία έχει σκοπό να βλάψει κάποιον, δεν καταλαβαίνω τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η κόρη του Νίκου του Κωνσταντόπουλου δεν έχει υπάρξει αρκούντως εχθρική απέναντι στους χρυσαυγίτες. Είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο οι ψηφοφόροι της δεν ενοχλούνται από αυτό αλλά και ότι για πολλούς είναι ο λόγος που την ψηφίζουν.

Προσοχή!

Άκουσα αφιονισμένο δάσκαλο να αναρωτιέται φωνάζοντας «αν πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» και είμαι σίγουρος ότι δεν έχει σκεφτεί ότι, αν αρχίσουμε όλοι να παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας, μπορεί να τον πάρουν και οι γονείς που δεν έχουν καμία διάθεση να διδάσκει τα παιδιά τους ένας τύπος που αναρωτιέται αν πρέπει να πάρει τον νόμο στα χέρια του, ενώ έχει αποκαλύψει ότι τον βλέπει νευρολόγος.