Διεκόπη πριν από λίγες ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Καταφύγια Πάρνηθας, η θερμοκρασία στην περιοχή είναι στους -1 °C, με δυνατούς ανέμους και ελαφριά χιονόπτωση.

«Όσοι επιχειρήσετε να ανέβετε με τα πόδια χρειάζεται προσοχή καθώς το μεσημέρι αναμένονται πιο έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία και το κατάλληλο εξοπλισμό, ας αποφύγετε την ανάβαση» αναφέρουν οι σχετικές οδηγίες.

Στον «πάγο» από σήμερα η χώρα

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού με την θερμοκρασία να υποχωρεί από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη και χιόνια να πέφτουν ακόμα και στην Αττική. Οι θυελλώδεις βοριάδες και ο παγετός που αναμένεται σε πολλές περιοχές κινητοποιεί και την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, το οποίο επικαιροποιήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η επιδείνωση θα γίνει με δύο διαταραχές: η πρώτη από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24). Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Διαβάστε περισσότερα για