Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις έλαβε ο πρωθυπουργός, απόρροια και του τελευταίου ΚΥΣΕΑ με την αλλαγή αμυντικού δόγματος της χώρας, προς μια νέα κατεύθυνση που είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο των αμυντικών συστημάτων.
Ετσι ελήφθησαν αποφάσεις για την ακύρωση ορισμένων προγραμμάτων, όπως είναι οι κορβέτες, και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως το «πλέγμα» των ελληνικών drones σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Μετά τις σαφείς κατευθύνσεις του Μεγάρου Μαξίμου, το υπουργείο Αμυνας στοχεύει να αποτελέσει το 2024 την αφετηρία μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, με το μετασχηματισμό του αμυντικού τομέα σε φορέα τεχνολογίας και κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα έχει το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Ερευνας και Ανάπτυξης Καινοτομίας. Η ίδρυση του φορέα αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη κινητοποίηση των διαθέσιμων πόρων για τη στήριξη του συγκεκριμένου τομέα και θα φέρνει σε σύνδεση τις ανάγκες των Γενικών Επιτελείων με τις δυνατότητες της αγοράς, αποτελώντας σημείο επαφής μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των startups.
Σημειωτέον ότι δεκάδες ελληνικές startups είναι εξαγορασμένες από παγκόσμιους κολοσσούς λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου τους. Σκοπός είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών «διπλής στόχευσης», που θα έχουν τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές εφαρμογές. Στο υπουργείο Αμυνας η σημασία της χρήσης Μη Επανδρωμένων Συστημάτων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα είναι πρώτη προτεραιότητα. Μεσοπρόθεσμα ο κύριος στόχος είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε βασικό εξαγωγέα τεχνολογίας και εξοπλισμού και να σταματήσει να είναι αγοραστής της τεχνολογίας άλλων κρατών. Σε στρατιωτικό επίπεδο αποφασίστηκε η πλήρης συμβατότητα των drones σε κάθε ελληνικό αμυντικό τομέα.