Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Daniel Hagari ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα ισραηλινά στρατεύματα ανακάλυψαν σε σήραγγα της Γάζας έγγραφα και άλλα υλικά τα οποία δείχνουν ότι υπάρχει διασύνδεση της Χαμάς με το Ιράν.

«Βρήκαμε επίσημα έγγραφα της Χαμάς από το 2020, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών των κεφαλαίων που μεταφέρθηκαν από το Ιράν στη Χαμάς και τον [Yahya] Sinwar, μεταξύ του 2014 και του 2020. Περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν από το Ιράν στη Χαμάς», ανέφερε ο κ. Χαγκάρι.

«Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα του πώς το Ιράν εξάγει τον τρόμο σε όλη τη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των IDF. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχο στη συγκεκριμένη σήραγγα τα ισραηλινά στρατεύματα εντόπισαν ένα χρηματοκιβώτιο και τσάντες στις οποίες υπήρχαν πάνω από 20 εκατ. NIS σε μετρητά (5,5 εκατ. δολάρια).

Ακόμη ο κ. Χαγκάρι προσθέτει ότι καθόλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι IDF έχουν βρει εκατομμύρια δολάρια σε χώρους της Χαμάς στη Γάζα. Σημειώνεται ότι στις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF αρκετοί φάκελοι που περιέχουν μετρητά απευθύνονται στον Γιαχία Σινουάρ.

Οι IDF ανακοίνωσαν τον θάνατο ταγματάρχη που σκοτώθηκε στη Βόρεια Γάζα

Σε 226 ανέρχονται οι απώλειες των Ισραηλινών από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα μέχρι και σήμερα. Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης οι IDF ανακοίνωσαν τον θάνατο του ταγματάρχη Ντέιβιντ Σακούρι, ο οποίος σκοτώθσε κατά τη διάρκεια των μαχών στη βόρεια Γάζα.

Όπως επισημαίνουν οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ πρόκειται για τον αναπληρωτή διοικητή του 601ου τάγματος του Σώματος Μηχανικού Μάχης από το Ρεχοβότ.