Ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν σήμερα το πρωί πάνω από το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ αφού σε περιφέρειες του Ισραήλ ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις.
«Σειρήνες ήχησαν σε περιφέρειες του Ισραήλ μετά την αναγνώριση πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς την κατεύθυνση του κράτους του Ισραήλ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Πολεμική Αεροπορία «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο ώστε να εξαλείψει την απειλή».
Περίπου 20 λεπτά αργότερα, οι ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι σε περιφέρειες της χώρας επιτράπηκε στους πολίτες να βγουν από τα καταφύγια, προσθέτοντας ότι ομάδες διασωστών εργάζονται σε διάφορα σημεία από τα οποία «ελήφθησαν πληροφορίες για πτώση βλημάτων».
Με μήνυμά της στο Telegram, η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι πύραυλοι και θραύσματα οβίδων έπεσαν στην περιοχή του Τελ Αβίβ προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι τραυματισμούς ανθρώπων.
Η πυροσβεστική υπηρεσία και διασώστες ανέφεραν από την πλευρά τους ότι έλαβαν τις πρώτες πληροφορίες για «πύραυλο και πυρκαγιά» σε πόλη της περιφέρειας του Νταν, μια ζώνη η οποία περιβάλλει το Τελ Αβίβ.
«Γύρω στις 08:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ελήφθησαν πολυάριθμες κλήσεις (...) αναφορικά με πύραυλο και πυρκαγιά στην περιφέρεια Γκους Νταν. Οι ομάδες πυρόσβεσης βρίσκονται καθοδόν προς τον τόπο του επεισοδίου», σύμφωνα με ανακοίνωση.