«Το μιντιακό σύστημα του Μητσοτάκη διαστρέβλωσε την περιγραφή της βάπτισής μου. Ποτέ δεν είπα αυτά που δημοσίευσαν» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας μια ακόμη φορά να μαζέψει κάτι που έχει πει λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων.

Πόσο σίγουρος είναι όμως όταν λέει κάτι τέτοιο; Υπήρξε  όντως διαστρέβλωση και από ποιον; Και κυρίως για ποιο λόγο συνεργάτες του έτρεχαν να το μαζέψουν ώστε «να μην παίξει»; Αυτοί οι γενικόλογοι αφορισμοί είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα που πάντα μιλούσε για δήθεν διαστρέβλωση όσων είχε πει και για δήθεν μονταζιέρες. Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που κάνει και ο σημερινός πρόεδρος του κόμματός του. Ο άνθρωπος τον οποίο προώθησε γι’ αυτήν τη θέση, αλλά τώρα κάνει ότι δεν τον πολυξέρει ο τέως -κατά Κασσελάκη- πρόεδρος. Η είδηση που μεταδόθηκε είχε ως εξής:

Τίτλος: «Ο Στέφανος Κασσελάκης «κούφανε» τους παπάδες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής:

Όταν βαφτίστηκε, στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι, ισχυρίστηκε…». Το άρθρο ξεκινούσε ως εξής: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος». Και συνέχιζε: «Την παραπάνω κουβέντα μας μετέφεραν ότι εκστόμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο οποίος τον άκουγε εκστασιασμένος. Θα σκεφτόταν ευτυχώς που έγινε πολιτικός και όχι παπάς, διότι με τη φορά που έχει πάρει θα μπορούσε να γίνει και… αρχιεπίσκοπος». Επισήμανε δε και το γεγονός ότι «Λίγη ώρα μετά, στον λογαριασμό του στο  Twitter, ο Ελπιδοφόρος έγραψε ότι ο κ. Κασσελάκης “σέβεται και εκτιμά τον ρόλο της Εκκλησίας”…». Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας στο hellasjournal.com και αν μη τι άλλο δεν το εντάσσεις στο δήθεν μιντιακό σύστημα που βλέπει κάθε φορά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν του αρέσει κάτι. Αντιθέτως, είναι ένα site αρκετά ενημερωμένο ειδικά σε ό,τι αφορά θέματα ομογένειας στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Εκτός αυτού. Γιατί χρειάστηκαν 5 ημέρες για να μιλήσει ο Στέφανος Κασσελάκης για…διαστρέβλωση. Σε ποιο σημείο άραγε; Και γιατί για παράδειγμα την ώρα που μιλά για διαστρέβλωση κάνει λόγο για «ιδιωτική συνομιλία» με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο; Επίσης, πόσο ιδιωτική είναι μια συζήτηση όταν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα; Όταν υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν και τηλέφωνα που απαθανατίζουν τις στιγμές;

Εντάξει δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει κωλοτούμπα ζαλίζοντας και τους στενότερους συνεργάτες του. Δείτε τι έγινε με τον Δημήτρη Παπανώτα που το πρωί οι πιο στενοί του συνεργάτες δήλωναν ότι το θέμα έχει λήξει και το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας συρθεί από τις εξελίξεις και κάποια… τελεσίγραφα αναγκάστηκε να τον αποσύρει από το ευρωψηφοδέλτιο.

Δεν μπορεί όμως κάθε φορά που αλλάζει θέση και στάση να τα ρίχνει στα ΜΜΕ. Το έκαναν και πριν από αυτόν και δεν πήγε πολύ καλά. Αυτή η καραμέλα έχει λιώσει και πλέον δεν έχει γεύση.  Όπως και η άλλη της κακιάς… δεξιάς. Εξαφανίσθηκε από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και έδειξε τι σημαίνει κυβερνώσα Αριστερά. Το αισθάνθηκαν όλοι, ειδικά η μεσαία τάξη.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι πριν μιλήσει για «διαστρεβλώσεις» και «μονταζιέρες» να αναζητά να ακούσει τι ακριβώς έχει πει. Το έχει κάνει πολλές φορές και τείνει να μετατραπεί σε ανέκδοτο…