Μία πολύ όμορφη φιλανθρωπική δράση πραγματοποιείται αυτές τις γιορτινές μέρες τα τελευταία χρόνια στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Πρόκειται για το Surfing Santas, μια ετήσια εκδήλωση που ξεκίνησε ως οικογενειακή έξοδος το 2009 και πλέον, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα δεκάδες χιλιάδες δολάρια για τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, από λάτρεις του σερφ από όλο τον πλανήτη που κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα ντυμένοι με τη στολή του Άγιου Βασίλη, αλλά και από τη συμμετοχή πλήθους κόσμου που θέλει να παρακολουθήσει και να ζήσει από κοντα αυτό το μοναδική χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα.

«Ξεκινήσαμε το Suring Santas το 2009», είπε ο George Trosset, 70 ετών, στο Florida Today αφού ανακηρύχθηκε «Πολίτης της Χρονιάς» από τοπικό κατάστημα. «Τη δεύτερη χρονιά, είχαμε 19 Άγιους Βασίληδες. Την τρίτη χρονιά είχαμε 80 και τώρα συγκεντρώνονται χιλιάδες» πρόσθεσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Trosset, ο οποίος χάρη στην ανταπόκριση μετέτρεψε την εκδήλωση σε φιλανθρωπική.

Μία εκδήλωση που γίνεται εδώ και 15 χρόνια 

Όπως σημείωσε, ακόμα, ο Trosset «αυτή θα είναι η 15η χρονιά που πραγματοποιούμε την εκδήλωση» και συμπλήρωσε: «αν μου έλεγες πριν από 15 χρόνια ότι το Surfing Santas θα ήταν ένα viral ειδησεογραφικό γεγονός, που θα δημιουργούσε δισεκατομμύρια χαμόγελα σε όλο τον κόσμο, θα σε κοιτούσα σαν να είσαι τρελός, αλλά συνέβη».

Η ετήσια εκδήλωση συγκέντρωσε 100.000 δολάρια για το Florida Surf Museum and Grind for Life, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο να ταξιδέψουν για να αναζητήσουν θεραπείες, σύμφωνα με τον Trosset.