Η κυβέρνηση τουΝτόναλντ Τραμπανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι αποφάσισε το πάγωμα επιχορηγήσεων ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προοριζόμενων για το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Η απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου, οφείλεται στην άρνηση του πανεπιστημίου, από τα πλέον περίβλεπτα στον κόσμο, να δεχτεί τις απαιτήσεις της στο πλαίσιο του αγώνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του «αντισημιτισμού».
«Η παρακώλυση της μαθησιακής διαδικασίας στις πανεπιστημιουπόλεις αυτά τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτη. Η παρενόχληση εβραίων φοιτητών είναι αφόρητη (...) Η κοινή ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού ανακοινώνει το πάγωμα επιχορηγήσεων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αρκετών ετών», τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ.