Η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της, μια ιστορική διαδρομή γεμάτη από πολιτικές και κοινωνικές κατακτήσεις. Από την ίδρυσή της το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι την ηγεσία και την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις μέρες μας, η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε θεματοφύλακα της δημοκρατίας στη χώρα μας, αλλά και τον κύριο πολιτικό σχηματισμό της φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς.

Στη διάρκεια αυτών των πέντε δεκαετιών, η παράταξή μας υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές της, κατορθώνοντας να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα, πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη διασφάλιση της δυτικής προοπτικής και ταυτότητάς της, στην αποτροπή της κατάρρευσης στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, μέχρι τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία και την ασφάλεια, η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους, που σέβεται τον πολίτη και προάγει την ευημερία του.

Οι αξίες της παράταξής μας -δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και αξιοκρατία- παραμένουν σταθερά οδηγός μας. Σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σε μια εποχή πολυεπίπεδων προκλήσεων και πολυκρίσεων με απρόβλεπτες συνέπειες, η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην πραγμάτωση ενός «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού», με στόχο μια Ελλάδα διεθνώς ισχυρή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, κόμβο σταθερότητας και προόδου.