Πλήρως ενδεικτική των προθέσεων του Στέφανου Κασσελάκη είναι η «πασοκοποίηση» των οργάνων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ. Με εξαίρεση τον Νίκο Παππά, ο οποίος προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη όλως οριακά από μια συγκυριακή πλειοψηφία πρόεδρος της ΚΟ, οι τρεις νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος και Νίνα Κασιμάτη) προέρχονται από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ. Προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ είναι και η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη και ο διευθυντής της ΚΟ Θάνος Μωραΐτης. Χρόνια πολλά και καλή αντάμωση στους... μπαξέδες, μέρες που είναι.

Το comeback Χιώτη

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επιστρέφει στη θέση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ο Βασίλης Χιώτης είχε αποχωρήσει από τη θέση του διευθυντή τον περασμένο Οκτώβριο (είχε παραμείνει στον Ομιλο) για ένα σχόλιο κατά του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή τη στρατιωτική του θητεία και για το αν θα καταταγεί στην Καλαμάτα, το οποίο είχε χαρακτηριστεί «ομοφοβικό». Ωστόσο, ο ίδιος είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι τιμά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ουδεμία πρόθεση δεν είχε να τον προσβάλει και ότι σιχαίνεται κάθε ομοφοβικό σχόλιο κι όσους τα κάνουν.

Προσωπικά κίνητρα

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά επιχείρησε να «κοντύνει» τις κινήσεις διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος από τον αψύ βουλευτή Χανίων, αποδίδοντάς τους προσωπικά κίνητρα. Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την κυριακάτικη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η οποία περιείχε βαριές αναφορές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ο ανεξάρτητος βουλευτής να καταθέσει πρόταση μομφής εκκινώντας μια νέα εκλογική διαδικασία, η Βούλα Κεχαγιά χαρακτήρισε «θεμιτές τις προσωπικές φιλοδοξίες». Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, και ο Στέφανος Κασσελάκης από «προσωπική φιλοδοξία» έγινε πρόεδρος. Πάντως, το όλο ζήτημα θα είχε λυθεί εάν ο πρόεδρος Στέφανος είχε βρει το θάρρος να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – και όχι μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τώρα, ο Σφακιανός εξελίσσεται στον νούμερο 1 αντίπαλό του.