Στο παλμαρέ του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: «μόρφωμα» το χαρακτήρισε τις προάλλες η αδερφή του πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα) ξεχωριστή θέση έχουν οι σκευωρίες. Παρακολουθήσεις, Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, SYRIZA Channel και πάει λέγοντας... Ευτυχώς, στην Ελλάδα τα δημοκρατικά αντίβαρα είναι ισχυρά και όλες οι σκευωρίες που κατασκεύασαν οι πρωτομάστορες του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ ενέπλεξε στα δόλια σχέδιά του ταλαιπωρήθηκαν, υπέστησαν δολοφονίες χαρακτήρων και απίστευτη ψυχική οδύνη.

«Κορωνίδα» η Novartis

Η σκευωρία της Novartis, η μεγαλύτερη από συστάσεως ελληνικού κράτους, κατασκευάστηκε με αριστοτεχνικό τρόπο από τους άθλιους «εργολάβους» που είχαν τη «φαεινή ιδέα» πως έτσι, αφενός, θα ξεμπλέξουν με τη Νέα Δημοκρατία διαλύοντάς την και, αφετέρου, θα βάλουν και μερικούς πολιτικούς στη φυλακή, που ήταν και ο απώτερος στόχος τους.

Με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, με γκεμπελικές πρακτικές και με καθημερινή φαιά προπαγάνδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με τη διαπλοκή και φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ, κρέμασε στα μανταλάκια δέκα πολιτικούς αντιπάλους του. Τους διαπόμπευσε, τους «δολοφόνησε» και τους είχε έτοιμους για «πολιτική εκτέλεση». Την τελευταία στιγμή, χάρη στις σθεναρές αντιδράσεις των «μελλοθάνατων» και κάποιων έντιμων δικαστών, το γκεμπελικό σχέδιο των σκευωρών δεν ευδοκίμησε.

Ωστόσο, το τραύμα που άφησε στο σώμα της δημοκρατίας και των θεσμών είναι βαθύ κι αυτό μπορεί να κλείσει μόνο με έναν τρόπο: να βγουν οι κουκούλες από τους γνωστούς-άγνωστους ψευδομάρτυρες Σαράφη και Κελέση ώστε να μάθουμε ποιοι έστησαν τη σκευωρία και από ποιους έπαιρναν εντολές. Μέχρι τότε η σκευωρία της Novartis θα είναι μια χαίνουσα πληγή.

Οι παρακολουθήσεις

Μια ακόμη μεγάλη σκευωρία που στήθηκε και στηρίχθηκε πολιτικά από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι αυτή σχετικά με τις νόμιμες παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Με αφορμή τη νόμιμη επισύνδεση της ΕΥΠ στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη και κάποιες Predator-λίστες, ετερόκλητα συμφέροντα και ορισμένοι αμφιλεγόμενοι ολιγάρχες επιχείρησαν να στήσουν την «τέλεια σκευωρία».

Το αφήγημά τους απλό σε σύλληψη, εύκολο σε εκτέλεση: ΕΥΠ και Predator ήταν «ενιαίο κέντρο υποκλοπών και παρακολουθήσεων με έδρα το Μαξίμου». Από τη στιγμή που «διέθεταν» τα ΜΜΕ για να προωθήσουν το αφήγημά τους η δουλειά φάνταζε εύκολη για τους εμπνευστές της σκευωρίας. Ομως και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρχε στη δική τους εξίσωση ο παράγων Δικαιοσύνη.

Παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκαν οι δικαστές από διαπλεκόμενα συμφέροντα και φιλοσυριζαϊκά media, η Δικαιοσύνη αποφάσισε με βάση τους νόμους: στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, από την έρευνα που διενεργήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, «συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και γενικότερα της ΕΛ.ΑΣ. (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».

Κι ενώ θα περίμενε κανείς από τα κόμματα –τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ– να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Ευθείες βολές κατά των δικαστών από τον ΣΥΡΙΖΑ και «πύρινα» άρθρα «ανεξάρτητων ερευνητών και ρεπόρτερ» να «φιλοξενούνται» σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ κατά της απόφασης των ανώτατων δικαστών, επιβεβαιώνοντας έτσι τη ρήση «αν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τη θεωρία, τότε αλίμονο στα γεγονότα».

Το SYRIZA Channel

Στα χρόνια της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έλαβε χώρα ακόμη μια σκευωρία αυτήν τη φορά κατά της ελευθεροτυπίας και των θεσμών. Με «όχημα» τα διαβόητα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση της Αριστεράς και των ΑΝΕΛ επιχείρησε να ποδηγετήσει την ενημέρωση φτιάχνοντας το SYRIZA Channel. Ηταν, όμως, τόσο χοντροκομμένη η σκευωρία την οποία πήγαν να στήσουν που το αποτέλεσμα ήταν ο αρμόδιος υπουργός και υπεύθυνος γι’ αυτό το φιάσκο να καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος.

Και οι 4 ομόφωνα αθώοι

Κλείνοντας το σύντομο χρονικό των σκευωριών που έζησε η χώρα τα τελευταία χρόνια, να αναφέρουμε και την αθώωση των τεσσάρων πρώην στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις δήθεν «παράνομες προσλήψεις» που έγιναν το 2014 επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη. Μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του εφετείου, ο Αδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το Δίκαιο κέρδισε το Αδικο! Οτι τελικά στη Χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την Αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε. Σε μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης όλο του το μένος στους υπαλλήλους τους οποίους, και με αφορμή τη Δίωξη που είχε ασκήσει η κα Τουλουπάκη, απέλυσε καταχρηστικά από τον Οργανισμό».

Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Πουλής, σε σχόλιό του, τόνισε: «H Αλήθεια έλαμψε. Η Δικαιοσύνη μίλησε. Η σκευωρία που είχε στήσει ο Παύλος Πολάκης με τον παρακρατικό μηχανισμό του κατέρρευσε με πάταγο. Πέντε άνθρωποι αθώοι ταλαιπωρήθηκαν επί επτά χρόνια γιατί δεν βοήθησαν τον Παύλο Πολάκη στα παράνομα σχέδιά του εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων».