Το παρών θα δώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Αθήνας την Πέμπτη στις 28/12 στην αγορά της Κυψέλης. Ο Κασιδιάρης ζήτησε και έλαβε άδεια από τις φυλακές Δομοκού και θα παραστεί στην τελετή με συνοδεία αστυνομικών.

Το Open ανέφερε το Σάββατο ότι η τελετή για την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, θα γίνει την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, στις 11:00 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Θα ορκιστούν επίσης τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπως και ο Κασιδιάρης, και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι. Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο Κασιδιάρης θα τεθεί σε αργία, σύμφωνα με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, γιατί είναι φυλακισμένος και θα παυθεί από τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου.

Τη χορήγηση πενθήμερης άδειας στον Ηλία Κασιδιάρη ενέκρινε ομόφωνα το συμβούλιο της φυλακής στην οποία κρατείται, υπό τον όρο να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα μια φορά την ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που ο καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που του χορηγείται ολιγοήμερη άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Ηλίας Κασιδιάρης συνελήφθη μαζί με άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Κασιδιάρης κρίθηκε προφυλακιστέος τον Ιούλιο του 2014, αλλά αποφυλακίστηκε έναν χρόνο μετά. Τον Οκτώβριο του 2020 κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών. Σήμερα εκτίει την ποινή του στις φυλακές Δομοκού.