Στον Άδωνι Γεωργιάδη θέλησε να επιτεθεί σήμερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τον όρο «λαθρομετανάστες», που χρησιμοποίησε στην ομιλία του νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας.

«Ως πρόεδρος της Βουλής είχα απαγορεύσει αυτή τη λέξη» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «Δεν έχετε δικαίωμα, ούτε ως αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε ως υπουργός Εργασίας να τους στιγματίζετε. Ως πρόεδρος της Βουλής είχα ρητά απαγορεύσει τη χρήση της λέξης αυτής. Οκτώ χρόνια μετά, έρχεστε και διεκδικείτε στην αίθουσα αυτή, αυτό που κάποτε διεκδικούσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Να στιγματίζουν ανθρώπινες υπάρξεις, να επαναλαμβάνουν ότι υπάρχουν υπάρξεις λαθραίες και υποδεέστερες και να περηφανεύεστε που ο πρωθυπουργός της χώρας νομιμοποιεί μεθόδους pushbacks. Γιατί ουσιαστικά κομπάσατε, επειδή κατηγορείται ο κ. Μητσοτάκης για τα pushbacks».

Άδωνις: Ο πιο σφοδρός υποστηρικτής σας ήταν ο Κασιδιάρης

Από πλευράς του ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Είπα εγώ ποτέ ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι, με τα ίδια δικαιώματα και απολύτως σεβαστοί; Προφανώς, οι άνθρωποι είναι όλοι ίσοι, με τα ίδια δικαιώματα και απολύτως σεβαστοί. Αλλά άνθρωποι προχωρούν και σε παράνομες πράξεις. Η είσοδος σε μια χώρα, κατά παράβαση της νομοθεσίας της, είναι μια παράνομη πράξη. Και ο άνθρωπος που επιλέγει να το κάνει αυτό είναι παράνομος», είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Καλά ελληνικά γνωρίζω, καλούς βαθμούς είχα, καλό πτυχίο πήρα και σας είπα: Λαθρεπιβάτης, λαθραναγνώστης, λαθρέμπορος, λαθροθήρας. Είναι σύνηθες στην ελληνική γλώσσα. Το έχετε ανεβάσει πολύ ψηλά αυτό στην Αριστερά, εγώ δεν ακολουθώ σε αυτό και δεν υποχωρώ».

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε όμως και στην ταύτιση με την Χρυσή Αυγή, στην οποία αναφέρθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Έχω καλή μνήμη. Η πρώτη μας κοινοβουλευτική γνωριμία, έγινε στην προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Τότε αν θυμάστε, ο πιο σφοδρός υποστηρικτής σας στην επιτροπή αυτή, όλων των κατηγοριών που διατυπώνατε, ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης. Και ο άνθρωπος που επιτίθετο με τον πιο σφοδρό τρόπο σε εμένα, ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης. Το να ταυτίζετε εμένα, εσείς, με τη Χρυσή Αυγή, πάει πολύ. Και να θυμίσω ότι και ως πρόεδρος της Βουλής, είχατε κάνει τα πάντα για να γίνουν σεβαστά, λέγατε τότε, τα δικαιώματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 'Αρα αυτά που είπατε παρακαλώ να τα αποσύρετε γιατί έχω καλή μνήμη και το ποιος είχε καλές σχέσεις ή όχι με τη Χρυσή Αυγή, το θυμάμαι καλά».