«Ό,τι χρειαστεί να κάνουμε, θα το κάνουμε και με το παραπάνω», είναι το σαφές μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Liberal, καταγράφοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την οπαδική βία. «Η κυβέρνηση δεν φοβάται κανέναν και τίποτα», διαμηνύει.

Όπως σημειώνει, το τελευταίο τραγικό περιστατικό με τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, δείχνει ότι «η κατάσταση "δεν πάει άλλο". Για αυτό και η κυβέρνηση πήρε μέτρα και θα ξαναπάρει μέτρα. Και πιστεύω πως τα μέτρα που πήρε θα αποδώσουν».

Ο υπουργός συμπληρώνει στο σημείο αυτό πως «το θέμα της οπαδικής βίας υπάρχει σε όλο τον κόσμο και είναι πολύ πιο σύνθετο. Είναι σαν μια ανοιχτή πληγή που όσο δεν επουλώνεται τόσο θα κακοφορμίζει». Υπογραμμίζει δε ότι δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, «πρέπει και οι ίδιες οι ομάδες να αναλάβουν δράση».

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμά πως «τα εσωτερικά προβλήματα θα ξεπεραστούν και ήδη η αντιπολίτευση οργανώνεται». «Δεν είμαστε χωρίς αντίπαλο και δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε χωρίς αντίπαλο. Πρώτον, δεν υποτιμάμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Το κάθε κόμμα προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτή τη στιγμή εσωτερικά προβλήματα αλλά θα ξεπεραστούν και ήδη η αντιπολίτευση οργανώνεται. Άρα, δεν είμαστε χωρίς αντίπαλο κοινοβουλευτικά», τονίζει συγκεκριμένα. Διευκρινίζει δε ότι «αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του κόσμου και με αυτά ασχολούμαστε νυχθημερόν. Και όπως βλέπετε, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά. Ακόμα και αν στην αφετηρία της κυβερνήσεως μπορούσε κάποιος να πει ότι υπήρχαν κάποιες αρρυθμίες, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει βρει πλήρως το βηματισμό της».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό υπογραμμίζει ότι «η Ευρώπη αντιμετώπισε για πολλά χρόνια με μία σχετική αφέλεια την επέλαση του Ισλάμ». «Χωρίς καμία αμφιβολία ο κυριότερος λόγος που οι πολίτες στην Ευρώπη ψηφίζουν ακροδεξιά κόμματα είναι το μεταναστευτικό ζήτημα και κυρίως η μη ενσωμάτωση στις ευρωπαϊκές κοινωνίες μεταναστών από το Ισλάμ. Αυτή είναι μία συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε με θάρρος. Όταν χώρες όπως η Σουηδία κατεβάζουν τον στρατό στους δρόμους ή όταν χώρες όπως η Δανία με σοσιαλδημοκρατική Κυβέρνηση ψηφίζουν τους πιο αυστηρούς αντιμεταναστευτικούς νόμους στην Ευρώπη θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάτι συμβαίνει σε αυτές τις κοινωνίες», τονίζει.

Εμφαση στις μεταρρυθμίσεις

Στη συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται επίσης στις συνεχείς μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση, λέγοντας παραδειγματικά. «Εγώ είμαι ήδη πέντε μήνες υπουργός και φέρνω το δεύτερο μεγάλο νομοσχέδιο στη Βουλή, με το οποίο αλλάζουμε τα πάντα: από την αγορά εργασίας, από το μίνι ασφαλιστικό, από τα όρια χρέους στον ΕΦΚΑ κ.α. Όλοι οι υπουργοί, πιστεύω δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση», σημειώνει.

Απαντώντας σε ερώτηση ότι ο ίδιος παρουσιάζεται από μια μερίδα του Τύπου ως μέλος της «ακροδεξιάς πτέρυγας» της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πτέρυγα. «Αυτά είναι ύβρεις των πολιτικών μας αντιπάλων», είπε. Σε ό,τι αφορά τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και τον σχετικό νόμο που αναμένεται, είπε  ότι πρέπει να δει τις λεπτομέρειές του.

Σχολιάζοντας δε τις πρόσφατες παρεμβάσεις Καραμανλή και Σαμαρά, σημείωσε: «Και ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν μπορεί να μιλήσει ελεύθερα και να πει αυτά που πιστεύει ένας πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τότε ποιος μπορεί; Άρα, δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα. Και οι δύο έχουν κάποιες απόψεις πολύ αυστηρές στα εθνικά θέματα διαχρονικά. Τους τιμώ για αυτό και τους σέβομαι».

Υπογράμμισε επίσης την εμπιστοσύνη του κόσμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιστεύοντας ότι θα βρει λύση στα πολλά προβλήματα που έχει. «Πιστεύω ακράδαντα ότι όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να εργάζεται με τον τρόπο που το κάνει και οι κυβερνήσεις του να φέρνουν τα  αποτελέσματα που φέρνουν, δεν βλέπω ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Ο κόσμος εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη και πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης θα βρει λύση στα πολλά προβλήματα που έχει. Όλες οι μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις θα κριθούν από τη συνέχεια ή όχι αυτής της επιτυχίας», τονίζει. 

Τόνισε επίσης ότι «όλη η πολιτική του δυτικού κόσμου πηγαίνει δεξιότερα. Προσέξτε, δεν λέω αν θα έχουμε ένα κόμμα από τα δεξιά μας ή από τα αριστερά μας, όπως με ρωτάτε. Αυτό που λέω είναι ότι το εκκρεμές πηγαίνει διαρκώς δεξιότερα. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιότερος του προχθεσινού ΣΥΡΙΖΑ. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι δεξιότερο του παλαιότερου ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία είναι δεξιότερη της Νέας Δημοκρατίας πριν από 15 χρόνια και ας λένε ότι κάναμε στροφή προς το κέντρο, διότι το εκκρεμές το πολιτικό πηγαίνει τον κόσμο δεξιότερα. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μία μεγάλη συζήτηση, αν θέλετε μπορούμε να την κάνουμε».

Τέλος υπογράμμισε την ιδιαίτερη πτροσοχή που δίνει η κυβέρνηση στο δημογραφικό. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίδρυσε ξεχωριστό Υπουργείο Οικογένειας για να μπορέσει να συντονίσει και να κατευθύνει προς μία κατεύθυνση την πολιτική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Δεν ξέρω αν αυτή η ίδρυση του Υπουργείου ήταν από μόνη της αρκετή αλλά δείχνει τη διάθεση του Πρωθυπουργού και την αντίληψή του για το πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα. Ως πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και ως νυν Υπουργός Εργασίας σάς λέω ότι το δημογραφικό μας πρόβλημα είναι το νούμερο 1 ζήτημα για τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Πέραν, δηλαδή, των ζητημάτων της εθνικής υπόστασης και της κοινωνικής συνοχής είναι και θέμα οικονομικό», τόνισε.