Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στο Μαξίμου για τις πρώτες ημέρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η εμπειρία που έχει ο νέος υπουργός με τα ζητήματα αστυνόμευσης φέρνει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Άλλωστε στις δημοσκοπήσεις το ενδιαφέρον των πολιτών για το θέμα της ασφάλειας έχει σκαρφαλώσει στα ύψη. 

Την πρώτη γεύση από τη νέα διοίκηση της Κατεχάκη πήραν στο Μαξίμου με τις αιφνιδιαστικές συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση που αφορά την λεγόμενη Greek Mafia. Η ΕΛ.ΑΣ. άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα έρθουν περαιτέρω εξελίξεις στο θέμα ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματικούς εξονυχιστική ενημέρωση για το οργανωμένο έγκλημα. Επιπλέον στο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση και για τις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες έγιναν ταχύτατα και αποτελούν τομή στο σώμα με νέους αλλά και έμπειρους αξιωματικούς σε κρίσιμες θέσεις.

Ο νέος υπουργός, άλλωστε, έχει λευκή επιταγή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για δομικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό την αύξηση της αστυνόμευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται ριζικές αλλαγές σε υπηρεσίες που ασχολούνται με τη βαριά εγκληματικότητα ενώ θα γίνει προσπάθεια να κλείσουν τα «παραθυράκια» για ευνοϊκές αποσπάσεις αστυνομικών στην επαρχία. Ήδη επέστρεψαν δεκάδες αστυνομικοί στην Άμεση Δράση και στο τηλεφωνικό κέντρο ενώ αυξάνονται σταδιακά οι περιπολίες στους δρόμους της Αττικής. Κυβερνητικές προτεραιότητες αποτελούν πλέον το οργανωμένο έγκλημα, η παραβατικότητα των ανηλίκων, η οπαδική βία και η ενίσχυση της τροχαίας. Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός για 2.000 κάμερες που θα τοποθετηθούν σε αστυνομικούς πρώτης γραμμής καθώς και σε 400 περιπολικά. 

Οι νέες φυλακές 

Σύμφωνα μάλιστα με ενημέρωση του υφυπουργού προστασίας του πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, οι νέες φυλακές στην Δράμα άρχισαν τη λειτουργία τους με τους 38 πρώτους κρατούμενους ενώ η χωρητικότητα του σωφρονιστικού καταστηματος φτάνει τις 600 θέσεις. Παράλληλα η νέα ηγεσία έδωσε εντολή να τρέξει γρήγορα το project των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο Αττικής, με το διαγωνισμό για την κατασκευή τους να βρίσκεται σε εξέλιξη.