Ανοίγουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στις 12 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε σήμερα, Τρίτη, στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κάλεσε, μάλιστα, τους φιλάθλους να τα επισκεφθούν με τα παιδιά τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, επισήμανε, επίσης, πως βασική προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας και πως τον απασχολεί πάρα πολύ η βία μεταξύ ανηλίκων, η οποία, όπως είπε, «θέλει ειδική μεταχείριση και εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι σημειώνονται καθημερινά εκατοντάδες και κάθε μήνα χιλιάδες μικρές εγκληματικές πράξεις, που οι πολιτικοί αποκαλούν «μικροεγκληματικότητα». Συγκεκριμένα, περιέγραψε: «Ο ένας μπαίνει στο σπίτι σου, ουσιαστικά αρπάζει την περιουσία του, ο άλλος κάνει διάρρηξη, ο τρίτος σού κλέβει το πορτοφόλι, όλο αυτό είναι ένα μαρτύριο για τους πολίτες κάθε μέρα».

Χρυσοχοΐδης για οπαδική βία: Να τελειώνουμε με όλους αυτούς

Ως προς την οπαδική βία, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε τη δουλειά μας» και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ενώπιόν σας ότι θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια ώστε όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τελειώνουμε, γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα». Από την άλλη, πρέπει όλοι να κάνουν τη δουλειά τους, σημείωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους φιλάθλους να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε στα γήπεδα, στις 12 Φεβρουαρίου οπότε και θα ανοίξουν: «Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Έτσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία».