Είναι γνωστό πως από την ημέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρότεινε για ΠτΔ τον Προκόπη Παυλόπουλο έχει βγει στο «αντάρτικο» και συμπεριφέρεται σαν… κομματάρχης της Καλαμάτας. 

Όταν ο πολιτικός φίλος του και αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μίμης Παπαγγελόπουλος έλεγε, χωρίς τσίπα, κάτω από τις νεραντζιές του Μαξίμου (χωρίς στοιχεία όπως αποδείχθηκε μετά τις αρχειοθετήσεις και για τους 10 πολιτικούς που στοχοποιήθηκαν από το σύστημα Τσίπρα με τη σκευωρία Novartis) για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους) είχε αφωνία.

Όταν δικαιώθηκαν όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του συστήματος Τσίπρα, είχε πάλι αφωνία. Όταν ο πολιτικός φίλος του Αλέξης Τσίπρας έπαιζε τη χώρα στα ζάρια με το δημοψήφισμα-παρωδία, κάτι είχαν πάλι οι φωνητικές χορδές του.

Όταν ο Τσίπρας έδινε το άθλιο σόου στο κέντρο επιχειρήσεων λίγες ώρες μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι με τους 104 νεκρούς ο Παυλόπουλος και πάλι είχε αφωνία.

Όταν ο Κοντονής (υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρακαλώ) μιλούσε για παραϋπουργεία Δικαιοσύνης στο Μαξίμου επί Τσίπρα και πάλι ο -λαλίστατος σήμερα- Παυλόπουλος σφύριζε αδιάφορα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι άλλες ιστορίες για την «αφωνία» του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά δεν έχει νόημα. Εξάλλου είναι γνωστό πως από την ημέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τον πρότεινε για ΠτΔ έχει βγει στο «αντάρτικο» και συμπεριφέρεται σαν… κομματάρχης της Καλαμάτας. 

Ηχηρή απάντηση της κυβέρνησης στον… ομιλητικό νομικό

 Σε ερώτηση για δηλώσεις του πρώην ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «αδιαμφισβήτητου κύρους νομικοί επιστήμονες ξέρουν ότι όταν εκδίδει μια διάταξη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα κόμμα, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αντιπολίτευση».

Δεν έμεινε όμως μόνο σ΄ αυτό ο Μαρινάκης. Πρόσθεσε ότι «αυτά συνέβαιναν κάποτε όπως και κατά παραγγελία διώξεις και κατά παραγγελία αποφάσεις. Υπήρχαν τα λεγόμενα παραϋπουργεία Δικαιοσύνης, τα οποία λειτουργούσαν στη χώρα μας επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτά τα έχει πει ο υπουργός Δικαιοσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ. Κοντονής. Και βέβαια είχαμε και καταδίκες υπουργών».

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Πλέον στη χώρα μας δεν λειτουργούν παραϋπουργεία Δικαιοσύνης, οι δικαστές αποφασίζουν όπως εκείνοι κρίνουν, με τη νομική τους τεκμηρίωση. Εξέδωσε μια ακόμη διάταξη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως δεν σχολιάσαμε την πρωτόδικη απόφαση του πρωτοδίκη, η οποία έχει εφεσιβληθεί και θα έχουμε μια σε δεύτερο βαθμό δίκη, έτσι δεν θα σχολιάσουμε και την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ευτυχώς, οι δικαστικές αποφάσεις δεν τίθενται σε ψηφοφορία ούτε στη Βουλή ούτε οπουδήποτε αλλού και προχωράμε» είπε ο Παύλος Μαρινάκης… κι αν κατάλαβε, κατάλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποτέλεσε την εισήγηση της πλειοψηφίας της Ολομέλειας Δικαστών και Εισαγγελέων, δηλαδή της Ολομέλειας του συνόλου των Ανώτατων Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας και μάλιστα εμπεριστατωμένη.