Σφοδρότατη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύει η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία καλεί ανοιχτά σε αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές που προωθεί ο νυν πρόεδρος οδηγούν στη διάλυση του κόμματος καθώς και σε ένα κόμμα - ΙΧ με προσωποπαγή χαρακτηριστικά: «Οι αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης οδηγούν στη διάλυση του οργανωτικού μας πλαισίου λειτουργίας, στη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στη μετατροπή του σε ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα».

Στην ίδια συνέντευξη στα «Παραπολιτικά κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για διχασμό του κόμματος με διώξεις στελεχών και αντιδημοκρατικές αποφάσεις. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Η στοχοποίηση στελεχών, η απαξίωση οργάνων, όπως η Πολιτική Γραμματεία, η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, και των μελών τους, καθώς και ο διχαστικός λόγος έχουν οδηγήσει σε τεταμένη κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος. Η υπερπαραγωγή εσωστρέφειας και παραπολιτικής βαρύνει την ηγεσία». Έπειτα η γνωστή βουλευτής υποστηρίζει ανοιχτά ότι η προσφυγή στη βάση για την εκλογή ένας ηγεσίας είναι αυτονόητη καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης φέρει την ευθύνη της καθίζησης του κόμματος: «Ο σ. Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη, την οποία οφείλει να αναλάβει, για την απαξίωση του κόμματος και την άρση της εμπιστοσύνης που υφίσταται το κόμμα μας από την κοινωνική του βάση». 

Μεθοδευμένες οι διώξεις Λινού - Σπίρτζη


Ωστόσο εκεί που ασκεί πραγματικά σκληρή κριτική η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι σχετικά με την παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, καθώς και τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού. Σύμφωνα με την ίδια η παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη για διαγραφή είναι μεθοδευμένη από την ηγεσία και το μόνο του παράπτωμα ήταν ότι εξέφρασε απόψεις που δεν αρέσουν στην ηγεσία του κόμματος: «Φαίνεται ότι πρόκειται για μεθοδευμένη από την ηγετική ομάδα πρόταση διαγραφής, επειδή εκφράζει την πολιτική του άποψη. Αδιανόητο για ένα αριστερό, δημοκρατικό κόμμα». Όσον αφορά την Αθήνα Λινού, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να διαγραφεί και άφησε αιχμές ότι αυτό συνέβη για να ικανοποιηθεί ο Παύλος Πολάκης, προκειμένου να μην αμφισβητήσει την ηγεσία Κασσελάκη: «Για τη Λινού ισχύουν τα ίδια με τα παραπάνω και νομίζω ότι, εφόσον επέστρεψε ο Πολάκης, θα πρέπει να επιστρέψει κι αυτή, η οποία υπέστη δολοφονία χαρακτήρα, αντί να δοθεί ο χώρος για εξηγήσεις, που φυσικά οφείλει να δώσει».

Τέλος όσον αφορά την περίπτωση του Παύλου Πολάκη, μίλησε και πάλι για παλινωδίες της ηγεσίας του κόμματος: «Ο μετεωρισμός της ηγεσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε παροιμιώδης. Ο σ. Παύλος Πολάκης έχει τη δική του διαδρομή και συμβολή στην κοινή μας πορεία. γειά (...) Δεν πιστεύω στις διαγραφές, εκτός εάν πρόκειται για βαριά παραπτώματα του κοινού αξιακού και ηθικού μας πλαισίου». Όλοι δείχνουν πλέον την έξοδο στον Στέφανο Κασσελάκη ενώ οι σύμμαχοι στην Κουμουνδούρου ολοένα και λιγοστεύουν ή παραμένουν σιωπηλοί, ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων στο κόμμα.