Η αποκάλυψη ότι ο Γιάννης Ραγκούσης έλαβε επιστρεπτέες προκαταβολές για την επιχείρηση που διαχειρίζεται την Βίλα στην Πάρο γεννά ερωτήματα τόσο αναφορικά με το αν την συγκεκριμένη περίοδο δεν ενοικίασε καθόλου το ακίνητο όσο κυρίως για το γεγονός ότι εμφανίζεται να αξιοποιεί ένα μέτρο που ο ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικό στέλεχος του οποίου είναι ο ίδιος, κατήγγειλε ως κοροιδία για τους επιχειρηματίες συνολικά.

Ηταν η περίοδος που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την Κυβέρνηση για τα μέτρα που ελάμβανε για τη στήριξη της κοινωνίας μέσα στην πανδημία και τα τεράστια προβλήματα που αυτή προκάλεσε σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο ΣΥΡΖΑ μιλούσε για “κοροϊδία” για εμπαιγμό επιχειρηματιών και πολιτών αλλά την ίδια στιγμή ένα κεντρικό στέλεχός του έκανε χρήση του μέτρου εισπράττοντας ποσά που μάλιστα έχουν δηλωθεί και στο πόθεν έσχες.

Μάλιστα σύμφωνα με την αποκάλυψη της Απογευματινής είναι τα ποσά που αφορούν τα έσοδα από τη διαχείριση της βίλας στην Πάρο για εκείνη την περίοδο που αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε ενοικίασή της ούτε για μια ημέρα. Και αυτό, όπως σημειώνει η εφημερίδα τη στιγμή, που όσοι είχαν τη δυνατότητα φυσικά, επέλεγαν κατοικίες για τις ημέρες των διακοπών τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι πως γίνεται ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιεί, νομίμως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, ένα μέτρο για το οποίο εγκαλούσε την κυβέρνηση.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί και ένα ακόμη γεγονός. Το 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την κυβέρνηση να μετατρέψει την επιστρεπτέα προκαταβολή σε… μή επιστρεπτέα, καταθέτοντας προτάσεις και ερωτήσεις όπως αυτή που είχαν καταθέσει τότε όχι ένας και δύο, αλλά 57 βουλευτές.