Τον Δήμο Περιστερίου επισκέφθηκε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα στο πλαίσιο των περιοδειών της σε όλη την Ελλάδα ενόψει των Ευρωεκλογών.

Η κ. Συρεγγελα συνοδευόμενη από τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη και την Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Περιστερίου Βάσω Μπουραζά, αρχικά επισκέφτηκε το 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου και το Κέντρο Μάνας & Παιδιού που στεγάζεται στον ίδιο χώρο και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και Πρόεδρο της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής Γιάννη Καλαντώνη για λειτουργικά ζητήματα του Κέντρου, το οποίο σε μηνιαία βάση εξυπηρετεί περισσότερους από 9.500 πολίτες.

Στη συνέχεια, η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής επισκέφτηκε τη ΔΥΠΑ Περιστερίου, επισκέφθηκε όπου συζήτησε με την Προϊσταμένη κυρία Δέσποινα Γκόγκου και τους εργαζομένους της υπηρεσίας για τα τρέχοντα προγράμματα απασχόλησης, καθώς και για το πρόσφατο άνοιγμα της πλατφόρμας για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές μητέρες.

Με αφορμή την επίσκεψη στην ΔΥΠΑ Περιστερίου, η κυρία Συρεγγέλα δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τη μητρότητα και την ελληνική οικογένεια. Με την επέκταση του επιδόματος μητρότητας ωφελούνται πάνω από 5000 μητέρες, λαμβάνοντας μηνιαίως 830 ευρώ μέχρι τη συμπλήρωση των 9 μηνών, από την γέννηση του παιδιού τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ΔΥΠΑ αξιοποιεί και ευρωπαϊκούς πόρους για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Για αυτό χρειαζόμαστε μια ισχυρή εθνική αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα δυναμώνει τη φωνή της Πατρίδας μας και θα διεκδικεί πόρους για να χρηματοδοτηθούν ακόμα περισσότερες κοινωνικές πολιτικές. Η Νέα Δημοκρατία ξέρει να δίνει στις Βρυξέλλες αυτές τις μάχες».

Τα θέματα στήριξης της οικογένειας και της εργασίας απασχόλησαν την κυριά Συρεγγέλα και στη συνάντηση που είχε με την Δήμαρχο Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στον Δήμο Ιλίου.