Τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών υπογράμμισε η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, καθώς -όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1- «σχεδόν το 70% των αποφάσεων που παίρνονται στο Ευρωκοινοβούλιο έρχονται ύστερα και στο ελληνικό, για να επικυρωθούν».

Πρόσθεσε ότι «οι εκλογές αφορούν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και το πόσο ισχυρή θα είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη και πως για αυτό πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα αγωνιστούν για τη φανέλα της χώρας».

Αναφορικά με την άνοδο της πολιτικής αντιπαράθεσης τόνισε πως «δεν πρέπει να μπαίνουμε σε λογικές τοξικότητας, ειδικά όταν πηγαίνουμε σε διεθνή φόρα, ούτε πρέπει να μεταφέρουμε εσωτερικές διαμάχες και να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις του κόμματός μας, αλλά της πατρίδας».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, λέγονας ότι είναι «μία από τις πολλές ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση, για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια», φέρνοντας ως επιπλέον παράδειγμα τους ελέγχους και τα πρόστιμα σε πολυεθνικές εταιρείες, για πρώτη φορά.

Απαντώντας στα σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης για το θέμα της ακρίβειας, η γραμματέας τόνισε πως «ο καθένας και η καθεμία μπορεί να τάζουν ό,τι θέλουν, όμως οι προτάσεις τους πρέπει πρώτα να κοστολογούνται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» και υπογράμμισε ότι «όσες φορές έχει καταθέσει προτάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν κοστολογηθεί από το ΓΛΚ έχουν τινάξει την μπάνκα στον αέρα».