Επιλεκτική ευαισθησία δείχνει η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρένα Δούρου για την Παλαιστίνη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτικό κυνισμό που προκαλεί φόβο, ξεχνώντας προφανώς τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Παρόλα αυτά και με την μονόπλευρη ιδεοληπτική οπτική κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πολιτικό κυνισμό», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του στο Star για το μεσανατολικό

Ειδικότερα, στην δήλωσή της η κ. Δούρου αναφέρει: «Τελικά, μετά από αρκετές ημέρες όπου η κυβέρνηση λοιδορούσε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το ταξίδι αλληλεγγύης μας προς τον παλαιστινιακό λαό, η αλήθεια έλαμψε και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κύριος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του στο STAR, παραδέχθηκε επιτέλους ότι η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη δεν έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα. Τον καλωσορίζω λοιπόν σε αυτήν την άποψη, έστω και καθυστερημένα».

Ακολούθως με παραλήρημα, εξαπολύει επίθεση, χωρίς να κατανοεί ούτε η ίδια τον λόγο, υποστηρίζοντας: «Δυστυχώς όμως, η στάση του κ. Μητσοτάκη προδίδει τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική: Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αλλά με μόνο γνώμονα την μικροπολιτική εκμετάλλευση. Επί σειρά ημέρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιδόθηκε σε ένα μπαράζ ανυπόστατων κατηγοριών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το ταξίδι στην Παλαιστίνη και τη στάση μας στο παλαιστινιακό. Μόλις όμως αντιλήφθηκε την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας στην έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης μας, ο πρωθυπουργός σύρθηκε απολογούμενος να σώσει οτιδήποτε μπορούσε να σωθεί. Ο πολιτικός κυνισμός αυτής της κυβέρνησης μόνο φόβο προκαλεί για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις έννοιες εθνικά συμφέροντα και εξωτερική πολιτική».