Την ενίσχυση των κοινών προσπαθειών κατά της ενδοοικογενειακής βίας συζήτησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης,με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, που σηματοδοτούν τον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων ατόμων από τη βία και την κακοποίηση και τη διασφάλιση της ταχείας απονομής δικαιοσύνης. 

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν προφυλάκιση για τους δράστες και ποινές χωρίς αναστολή ή μετατροπή, προσωρινή κράτηση έξι μηνών ακόμη και για πλημμελήματα, δίκες σε σύντομο χρόνο χωρίς προηγούμενη κρίση δικαστικών συμβουλίων κ.ά. 

Η Κατερίνα Παπακώστα χαρακτήρισε τα μέτρα εξαιρετικά και σημείωσε ότι «ως υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η εστίασή μας παραμένει στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στα θύματα, προκειμένου να παρέχουμε μία ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας». 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η υφυπουργός τόνισε επανειλημμένα τη σημασία μίας ολοκληρωμένης προσέγγισης που περιλαμβάνει την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την πρόληψη και την υποστήριξη των θυμάτων, συμπλήρωσε ότι η στενή συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπουργείων είναι καθοριστική και κατέληξε λέγοντας ότι «μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μία κοινωνία, όπου κάθε άτομο θα αισθάνεται ασφαλές και προστατευμένο μέσα στο σπίτι του».